Отидете към основна версия

6 583 10

Защо тази Impreza с железни джанти е толкова специална?

  • subaru-
  • impreza-
  • wrx-
  • sti

Колата се продава за скромната цена от 33 хиляди евро

Снимки: Ebay

Интересна обява за бяло Subaru Impreza WRX STI от 2005 година се появи в интернет. Колата, която на пръв поглед не крие нищо специално и дори е оцветена в снежно бял цвят и разполага с железни джанти всъщност струва над 33 хиляди евро към момента.

Екземплярът, който през 16 годишния си живот е изминал около 60 хиляди километра всъщност е внос от Япония и е един от 1000 произведени Spec Cколи. Конкретният автомобил дори е оборудван с Competition Pack, който за разлика от останалите модели пристига с железни 16-цолови джанти, без ABS система и механично управление на централния диференциал.

Колата е максимално „оголена“, което от своя страна я прави перфектната база за състезателна кола, каквато е и нейната цел. Поредни доказателства за това са по-ниското с 90 килограма тегло, двойните спойлери в задната част, както и специалния отвор на тавана, подобен на този при WRC колите.

Под капака можем да открием добре познат 2.0-литров бензинов боксер, който при тази версия генерира 280 конски сили и 422 нютон метра, които разбира се се предават към четирите гуми чрез механична трансмисия с 6 предавки.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.

Свързани новини