Last news in Fakti

8 Юли, 2021 11:00 6 536 10

Защо тази Impreza с железни джанти е толкова специална?

  • subaru-
  • impreza-
  • wrx-
  • sti

Колата се продава за скромната цена от 33 хиляди евро

Защо тази Impreza с железни джанти е толкова специална? - 1
Снимки: Ebay

Интересна обява за бяло Subaru Impreza WRX STI от 2005 година се появи в интернет. Колата, която на пръв поглед не крие нищо специално и дори е оцветена в снежно бял цвят и разполага с железни джанти всъщност струва над 33 хиляди евро към момента.

Защо тази Impreza с железни джанти е толкова специална?

Екземплярът, който през 16 годишния си живот е изминал около 60 хиляди километра всъщност е внос от Япония и е един от 1000 произведени Spec Cколи. Конкретният автомобил дори е оборудван с Competition Pack, който за разлика от останалите модели пристига с железни 16-цолови джанти, без ABS система и механично управление на централния диференциал.

Защо тази Impreza с железни джанти е толкова специална?

Колата е максимално „оголена“, което от своя страна я прави перфектната база за състезателна кола, каквато е и нейната цел. Поредни доказателства за това са по-ниското с 90 килограма тегло, двойните спойлери в задната част, както и специалния отвор на тавана, подобен на този при WRC колите.

Защо тази Impreza с железни джанти е толкова специална?

Под капака можем да открием добре познат 2.0-литров бензинов боксер, който при тази версия генерира 280 конски сили и 422 нютон метра, които разбира се се предават към четирите гуми чрез механична трансмисия с 6 предавки.

Защо тази Impreza с железни джанти е толкова специална?


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ивайло

    44 5 Отговор
    Кола за каране и кеф!!!
  • 2 Металекса

    11 55 Отговор
    Боклук с джанти от ''Легаси''. Тримата глупаци като дадоха едно Субару на Cosworth за тунининговане и само блокът остана оригинален.

    Коментиран от #4

  • 3 Чони Чопарев Ангелов

    35 4 Отговор
    280 коня 400+ нютюна 4х4 6 степенна механична . Само аутистите и невзрачните могат да кажат на това б0кл¥к . Лагерниците където карате с 3те букви не може да му стъпат на капачките , на джантите на туй
  • 4 Ха ха ха

    14 4 Отговор

    До коментар #2 от "Металекса":

    каква френска/италианска хуЙОвИна караш ?
  • 5 Като гост

    3 0 Отговор
    Ако намалят цената ще я взема

    Коментиран от #6

  • 6 JDMfan

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Като гост":

    Пич явно не разбираш какво е sti или wrx... В България няма wrx седан hawkeye за под 20 бона а да не говорим колко пъти се умножава цената за да стане sti. Камо ли prodrive да не говорим competition pack. На тази кола са и малко и 200000 като знам колко км. може да измине по писти и не само... А и цената ще и се вдига което означава че ще я караш с кеф и ще я продадеш на печалба. Д@ го д¥×@ евото :) шегувам се, еврото е също добро като всички японски автомобили като цяло
  • 7 PlimP

    0 3 Отговор
    искали са да я направят лека, а стоманените джанти са доста по-леки от алуминиевите
  • 8 Хохохо

    0 0 Отговор
    Какво значи Spec Cколи? Това на латинобългарски ли е, я малко по грамотно.

    Коментиран от #9

  • 9 карача

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хохохо":

    Значи ,че се е спекала....хаха.
  • 10 WRC

    1 0 Отговор
    Легенда!!!