Отидете към основна версия

27 163 55

Награждават китайските спортисти със златни медали с най-луксозната китайска кола

  • китайски спортисти-
  • олимпиада-
  • hongqi h9-
  • fav-
  • hongqi

FAW ще подари на носителите на златни медали от Токио по една луксозна лимузина Hongqi H9

Китайският автомобилен концерн FAW реши да награди всички китайски спортисти, спечелили златни медали на Олимпиадата в Токио, с премиум лимузините Hongqi H9. Местната преса пише за това позовавайки се на съобщението на автомобилния производител в микроблога Sina Weibo.

Общо Китай спечели 38 златни медала на олимпиадата, които бяха разпределени между 52 спортисти както на сингъл, така и в отборни състезания. Така от FAW ще подарят повече от петдесет нови луксозни автомобила с двулитрови турбо двигатели, които в Китай в максимална конфигурация струват до 369 800 юана (около 49 000 евро). По този начин общо автомобилният производител ще похарчи почти 20 милиона юана (около 2.5 млн. евро) за награди за спортистите.

Ще припомним, че името на марката Hongqi означава „Червено знаме“. Марката, която е част от концерна FAW, по-рано произвеждаше автомобили изключително за политическия елит на КНР, но наскоро започна да произвежда „цивилни“ автомобили за свободна продажба. Освен това Hongqi има планове за навлизане на световния пазар.

Що се отнася до модела Hongqi H9, той се предлага с двулитров бензинов двигател с турбокомпресор, който е четирицилиндров и с мощност 252 к.с. Моторът работи съвместно с 48-волтова бордова електрическа система. Големият седан има и модификация с трилитров V6 компресорен двигател, развиващ 283 к.с. и 400 Нм въртящ момент.

Салонът на колата е по формула за сядане 2 + 2 с отделни кресла и на втория ред, които са с пълна гама от електрически настройки, отопление и вентилация. Пътниците отзад имат два големи мултимедийни таблета в облегалките на предните седалки, сензорен панел за управление на климата и специална стойка за кристални чаши за шампанско.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 36 гласа.

Свързани новини