Отидете към основна версия

33 622 64

Сипаха нафта в лимузината на Обама

  • cadillac-
  • барак обама-
  • израел-
  • инцидент-
  • авария

Първият ден от посещението на американския президент в Израел бе белязан от неочакван инцидент. Лимузината на Барак Обама се повреди по нелеп начин, съобщава 2424.co.il.



Аварията се случила по пътя от летище "Бен Гурион" в Тел Авив към Йерусалим. Според израелските медии неназован служител на президентската охрана заредил бензиновия Cadillac One с дизелово гориво.



Повредата на лимузината не е повлияла на програмата на Обама. Американският президент е заминал за Йерусалим с вертолет, както било предвидено в протокола. Авариралият Cadillac обаче е трябвало да бъде извозен до консулството на САЩ, за което службите са потърсили услугите на местна пътна помощ.

"Звяра", както наричат лимузината на американския президент, е построен по държавна поръчка от General Motors. 5.5-метровият автомобил лежи на платформа от тежък пикап GMC TopKick и тежи около 8 тона. Харчи по 35 литра бензин на 100 км и струва над милион долара.

Бронята на Cadillac One достига дебелина 20 см и издържа преки попадения от едрокалибрено оръжие. "Звяра" разполага с кислородни резервоари за противодействие на химически атаки, камери за нощно виждане, оръжие за охраната, оръдия със сълзотворен газ и специални контейнери с кръв в случай на спешна нужда от преливане.

В момента повредената президентска лимузина се ремонтира. Това не е първият инцидент с колата на Обама. Преди две години бронираният Cadillac зависна "на кантар", докато излизаше от щатското посолство в Дъблин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Доналд Тръмп получи нова лимузина

    Cadillac достави на "Сикрет сървис" нов брониран автомобил, с който ще се вози американският президент Доналд Тръмп. Лимузината, известна с ...
    20.04.2018
    5 405
    10