Отидете към основна версия

3 621 18

Toyota ще продава GR86 в Европа, но само две години

  • toyota-
  • gr86-
  • gt86

Спортното купе ще се появи през пролетта на 2022 година

През месец април от Toyota показаха наследника на разработеното със Subaru спортно купе GT86, a сега от японската марка обявиха, че то ще се продава и в Европа от началото на следващата година. Новата Toyota GR86трябва да бъде достъпна на избрани пазари в Европа през пролетта на 2022 година, но за съжаление едва ли ще се продава повече от две години.

Под капка на двувратото купе работи 2.4-литровия бензинов боксер на Subaru, който генерира 231 конски сили и 250 нютон метра и задвижва задните гуми. Трансмисията е механична с 6 предавки и позволява ускорение до 100км/ч в рамките на 6.3 секунди, докато „автомата“ добавя още 0.6 секунди към това време.

Именно наличието на 2.4-литровия двигател е главен проблем за оставането на Toyota-тата повече време в Европа. Все по-строгите екологични норми едва ли ще позволят повече от 2 години живот на модела без сериозни инженерни намеси, споменават от японската компания. Все пак шефът на Toyota смята, че моделът има своите фенове и те заслужават да се докоснат до автомобила, макар и за кратък период.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.

Свързани новини