Отидете към основна версия

5 275 12

Автомобил с елха на покрива постави нов рекорд за скорост (ВИДЕО)

  • коледа-
  • рекорд за скорост-
  • елха-
  • hennessey performance

Тунинг студиото Hennessey Performance ежегодно организира коледни състезания с високоскоростни автомобили с коледни елхи на покривите

Това вече се превърна в традиция за американското тунинг студио Hennessey Performance – в навечерието на Коледа вадят един от най-бързите си автомобили на пистата, слагат елха на покрива и се опитват да достигнат максимална скорост.

Тази година състезанията трябваше да се проведат два пъти, тъй като Porsche 911 Turbo S със 750 конски сили, собственост на изпълнителния директор на компанията Джон Хенеси, не счупи миналогодишния рекорд, поставен в Jeep Trackhawk с мощност 1000 конски сили. Но беше намерено решение.

Porsche-то 911 Turbo S с елха на покрива ускори до 282 км/ч, докато рекордът на Jeep-а беше 291 км/ч. Тогава Джон Хенеси решава да вземе Audi-то RS6 Avant на жена си, разполагащо с битурбо V8 мотор, усилен до 800 к.с.

Първо, възможностите на този автомобил бяха тествани без елха. Супер-комбито успя да ускори до 330 км/ч. След това на багажника на покрива беше поставено коледно дърво. Поради увеличеното аеродинамично съпротивление, скоростта беше 294,5 км / ч., но...имаме нов рекорд! Вижте.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.

Свързани новини