Отидете към основна версия

5 161 16

Peugeot показа още от новото 408

  • peugeot-
  • 408-
  • citreon-
  • c5-
  • c5x

Премиерата ще се състои на 22 юни

След като преди две седмици Peugeot загатна за появата на нов модел в своята гама с означението 408, ето че сега френската компания разкри малко повече за него и показа повече от екстериора му. Официалната премиера на колата ще се състои на 22 юни, а продажбите ще започнат тази есен с вариант за plug-in хибридна версия. Моделът ще се продава и в Китай, където ще носи името 408Х, тъй като 408 е запазено за компактен седан за който ви разказахме скоро.

От Peugeot описват 408 като „динамичен фастбек седан с повдигнато купе, големи гуми и „котешка стойка“, типична за моделите на марката“. Позовавайки се на това, то отново може да съдим, че това ще бъде събрат на Citroen C5X, който също е нетипичен представител на няколко класа. Към момента 408 е подложен на последни тестове, които включват близо 1 милион и 100 хиляди километра в различни условия.

Въпреки, че не можем да видим много от купето, то спокойно можем да различим познатата ни от 308 предна част с тънки LED светлини, продължаващи почти до края на бронята, както и задни светлини, подобни на тези при 508. Ако от Peugeot заложат на настоящите варианти за plug-in хибридна версия, то 408 ще се задвижва от система с мощност от 300 или 360 конски сили.

Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 14 гласа.

Свързани новини