Last news in Fakti

22 Юни, 2022 08:30 33 451 17

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

  • peugeot-
  • 408-
  • европа

Моделът е позициониран между 308 SW и 3008

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408 - 1

Peugeot използва моделното обозначение "408" от 2010 г. в Китай, като то се отнася за седан версия на хечбека 308. Този модел получи цялостна актуализация тази година, но това не е автомобилът, който ви показваме сега. Може да звучи малко объркващо, но със същия моделен номер, "Лъвчетата" представиха днес в Европа един съвсем различен модел. Официално категоризиран като фастбек, 408, предназначен основно за Стария континент, има нетрадиционен вид, подобен на този на Citroën C5 X.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

Автомобилът е базиран на най-новата платформата EMP2 на Stellantis, споделена с глобалния хечбек и комби 308, но Peugeot твърди, че това е по-сложен продукт, позициониран „в горната част на C-сегмента“. Независимо какво мислите за дизайна, трябва да отдадем заслугата на френския автомобилен производител, че се осмелява да мисли "извън кутията". Новият 408 е като комби, но повдигнато на крик с наклонена линия в задната част на покрива. Като цяло това е свръхнетрадиционна каросерия с повече линии и извивки, отколкото можем да преброим.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

С дължина от 4 687 милиметра, новият модел, носещ логото на лъва, е малко по-дълъг от комбито 308 SW. Той е широк 1 859 мм и висок 1 478 мм. Разполага с щедро междуосие, което се простира на 2 787 мм. Пропорциите на новото 408 са почти същите като тези на 308 комби, но външният вид е съвсем различен. Колелата могат да бъдат огромни, като в по-високите нива на оборудване стигат до 20-цола.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

При поставени задни седалки, багажникът може да погълне 536 литра или до 1 611 литра след сгъването им (за версията задвижвана единствено от двигател с вътрешно горене). Поради по-елегантния си профил, новото 408 не може да се сравни с практичността, предлагана от 308, така че в името на външния вид ще се наложи да пожертвате част от капацитета на багажното отделение.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

Няма много какво да се каже за авангардния интериор, тъй като той до голяма степен е пренесен от 308. Това не е непременно лошо, тъй като салона изглежда сякаш е взета от концепция и/или луксозен автомобил. Той получава чифт 10-инчови екрани и типично малкия волан за Peugeot. Изисканата Focal звукова система с 10 високоговорителя (включително субуфер) е разработвана в продължение на три години специално за 408.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

Peugeot първоначално ще продава новия 408 с избор между два plug-in хибридни задвижващи агрегата. И двете версии са с предно задвижване и с осемстепенна автоматична трансмисия и електрически мотор, произвеждащ 109 конски сили. Това, което ги отличава, е 1.6-литровият бензинов двигател с турбокомпресор, който има варианти с различна мощност - 150 и 180 к.с.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

така със системна мощност на двигателя с вътрешно горене и електромотора, по-малкият PHEV осигурява 180 к.с. (133 kW) и 360 нютон метра въртящ момент. По-мощният вариант увеличава мощността до 225 коня (165 kW), като същевременно запазва същото количество въртящ момент.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

Като алтернатива, има вариант от начално ниво на оборудване, който разполага с по-малък трицилиндров 1.2-литров бензинов двигател, предлагащ 130 к.с. (96 kW) и 230 Нм въртящ момент. Той също изпраща своята сила към предните колела чрез осемстепенна автоматична скоростна кутия. Peugeot не планира да предлага дизел, но се очаква чисто електрически дериват.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

Предвижда се автомобилът да излезе на пазара в началото на 2023 г., след като сглобяването ще започне във Франция в завода в Мюлуз. Peugeot възнамерява да продава колата и в Китай, като локализира производството в завода в Ченгду. Там моделът ще се продава под името 408Х. 408 изцяло на ток е планиран да се появи няколко месеца след първоначалните версии с ДВГ и PHEV.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408

Що се отнася до това дали този модел е бил необходим, тъй като Peugeot вече има 308 SW и 3008, само данните за продажбите ще могат да отговорят на това. Но определено "на първо четене", колата изглежда различно, нетрадиционно, авангардно и като цяло - много добре.

Динамичен фастбек на кокили: Запознайте се с новото Peugeot 408


Поставете оценка:
Оценка 4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    22 4 Отговор
    Ми много добре изглежда колата, а мобиле сте, както винаги, добре и навременно информираща за автомобилите, медия. Що се отнася до пежото - прилича на Х6 и на новия ситроен, но явно това са модните тенденции. Бих карал едно такова, но да видим цените.
  • 2 Мартин

    12 1 Отговор
    От една седмица следя за представянето на това пежо. Кога го представиха, кога успяхте да го напишете - евала.

    Коментиран от #3

  • 3 МаКаТа

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мартин":

    Анонсите бяха, че ще бъде представено днес на 22-и - Бравос на редакцията - бързи сте, но явно имате предварителна информация..
  • 4 Бангеев

    17 7 Отговор
    Пежо все повече настигат и даже изпреварват германците. Тази кола е доказателство за това - факт
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Брабус

    6 27 Отговор
    Скрап, подходяща за простолюдието!
  • 7 Глупчо

    3 1 Отговор
    КОпувам!!!
  • 8 Гост

    5 3 Отговор
    Виждам Ситроен C5X с нормална предница
  • 9 Генчо

    9 1 Отговор
    90 и колко бона ще е базовата :(
  • 10 Бай Иван

    2 1 Отговор
    Всичко е луднало по фастбеци , даже и тия от Камаз

  • 11 ахъ

    1 3 Отговор
    Добре изглежда колицата, но в автомивката ще се затруднят при подсушаването...
  • 12 Утин

    13 1 Отговор
    408 - само Москвич!
  • 13 Пак аз

    7 5 Отговор
    Динамичен... колкото тухла с тоя 1.6 мъртвец
  • 14 Митко

    2 4 Отговор
    Можеше и още по грозна предница,нооо ..... жинаги имат време да се поправят.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Много

    2 0 Отговор
    ми харесват седалките...
  • 17 Хитрото

    0 1 Отговор
    1.6 бенз директно впръскване от Пежо е най ,- големият боклук на най - голямата простификация на французите , рядко достига 50-60000 км без ремонт , а на сто 000 гори вече 1 л масло на 1000 км.
    Бягай със самолет от това предложение в интернет.