Отидете към основна версия

7 528 9

Citroën разпродаде My Ami Buggy за по-малко от 18 минути

  • citroen-
  • citroen ami-
  • ami-
  • my ami-
  • buggy

Малкият модел ще се произведе в 50 броя

През изминалата година Citroen представи концепта My Ami Buggy, който изглежда привлече интереса на клиентите и френската марка реши да го приведе в сериен вид, който да се продава. От компанията обещаха да направят само 50 броя от специалния модел, който ще се продава единствено в родната Франция, а по-рано днес започнаха и продажбите. Малко по-късно те спряха, тъй като лимитираната серия бе разпродадена за по-малко от 18 минути.

Точно 17 минути и 28 секунди след стартирането на продажбите, всички 50 бройки бяха разпродадени, а над 1700 човека не успяха да поръчат мечтания автомобил. Не е изключено от Citroen да пуснат допълнителна квота от повече бройки, но за сега няма официална информация за това. Citroen Ami може да се похвали с 21 хиляди продажби от появата си на пазара през април 2020 година.

My Ami Buggy се отличава с таван от плат, който може да бъде сгъван и разгъван, метални тръби вместо врати и специален цвят на купето. Джантите са боядисани в златист цвят с черни пластмасови капаци. My Ami се задвижва от електромотор с мощност от 8 конски сили и батерия с капацитет от 5.5кВч, позволяващи пробег от 70 километра.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 16 гласа.

Свързани новини