Отидете към основна версия

3 747 58

Руският всъдеход Стрела: показана е цивилната версия

  • руски всъдеход-
  • стрела-
  • gezelle

Конструкцията на каросерията на втория прототип вече не разчита на кабината на GAZelle Next, както беше на първата версия на Стрела. Каросерията е изцяло оригинална конструкция. Но заимстваните основни възли и агрегати с подготвяния за серийно производство GAZ Sobol NN 4x4 остава.

От новия Sobol руският всъдеход заимства и независимото пружинно окачване с ковани носачи отпред и зависимото задно с листови ресори, както и двигателите и трансмисията.

Планирани са два двигателя: Cummins ISF 2.8 литра, използван и при моделите GAZelle, и обещаващият, според руснаците, китайско-руски турбодизел YaMZ-Foton. Мощността на агрегатите е 157 и 200 к.с.

Предвидената трансмисия е само една - петстепенна механична скоростна кутия, предаваща въртящия момен и на четирите колела. Рамата конструктивно също частично повтаря тази на Sobol NN 4x4, но гредите са собствена разработка.

Размери на всъдехода са: 5 200 x 2 550 x 2 400 мм, съответно дължина широчина и височина, а междуосието е 2700 мм. Всъдеходът разполага с доста приличен клиренс. Просветът на автомобила, наречен Стрела е 270 мм.

Какво мислите, че е бъдещето на тази кола?

Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.

Свързани новини