Отидете към основна версия

20 706 22

Mercedes-Benz пусна E-Klasse с деветстепенна трансмисия

  • mercedes-benz-
  • e-klasse

Първият Mercedes-Benz, оборудван с новата деветстепенна автоматична скоростна кутия, е E350 BlueTec със задно предаване. От компанията съобщиха, че новия деветстепенен автомат е изцяло собствена разработка на Mercedes и първоначално с нея ще се оборудват автомобилите от новата E-Klasse. До този момент настоящата E-Klasse разполагаше с автоматична трансмисия със седем предавки.

Освен с иновационната деветстепенна трансмисия версията E350 BlueTec е снабдена и с трилитров шестцилиндров двигател с мощност от 252 конски сили. Интересното е, че въпреки смяната на трансмисията динамичните характеристики на автомобила остават същите. Седанът със задно предаване ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.6 секунди.
 
Освен новата трансмисия колата е снабдена и със старт-стоп система, като благодарение на двете иновации E350 BlueTec вече е по-икономичен. Средният разход на гориво е 5.3 литра - показател, който е с 0.3 литра по-добър от досегашния. В града E350 BlueTec с деветстепенна трансмисия ще харчи 6.4 литра на 100 километра пробег (досега беше 6.9 л), а на извънградско този показател ще си остане същият - 4.7 литра.
 
Освен на E350 BlueTec Mercedes-Benz сменя трансмисията на още една от своите модификации. Става дума за E220 BlueEfficiency, шестстепенната механична скоростна кутия, на която е сменена със седемстепенна автоматична трансмисия. Това доведе до снижаване на разхода на гориво от 4.7 до 4.4 литра на 100 километра пробег. Изхвърляните вредни газове и при двете модификации също са по-малко.
 
И последната новост от Mercedes-Benz е, че семейството на E-Klase се сдоби и с модификация, работеща на газ. Този вариант се нарича E200 NGD и разполага с двулитров турбомотор с мощност 154 конски сили. Максималният му въртящ момент е 269 Нм. От 0 до 100 км/ч "газовият" Mercedes-Benz ускорява за 10.4 секунди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 9 предавки за още един Mercedes

    Mercedes-Benz постепенно разширява гамата от модели, които са оборудвани с новата деветстепенна автоматична скоростна кутия. След като от Щутгарт п ...
    30.07.2013
    7 399
    8