Отидете към основна версия

3 034 7

Потвърдено: Ford се отказва от три модела (ВИДЕО)

  • ford-
  • fiesta-
  • s-max-
  • galaxy

Fiesta, S-Max и Galaxy няма да се продават в Европа

Във връзка с разпространените вчера слухове, че Ford ще се откаже от Fiesta през следващата година, компанията официално потвърди твърдението и заяви, че компактният хечбек ще бъде свален от поточната линия през месец юни 2023 година. Към момента компанията приема единствено поръчки за петвратата версия на модела, като това ще продължи до запълване на предвидения производствен капацитет.

Краят на Fiesta също така бележи и края на производството на двигатели с вътрешно горене в завода в Кьолн. Той ще бъде трансформиран в център за електрификация, където ще се произвеждат нови превозни средства задвижвани от батерии и електромотори. Производството на популярния 1.0-литров EcoBoost ще бъде преместено в Крайова.

Заедно с Fiesta, пазарът в Европа се сбогува и с още два модела – S-Max и Galaxy. Те вече не могат да бъдат поръчани в страната ни и останалата част от Европа. До края на производството на двата модела остават няколко месеца, през които ще бъдат изпълнени настоящите клиентски заявки.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.

Свързани новини