Отидете към основна версия

4 115 15

Sayōnara, или до свидания: И Infiniti обяви оттеглянето си от Русия

  • infiniti-
  • русия

Японската марка благодари на руснаците за приноса им в развитието на марката

Пресслужбата на Infiniti изпрати кратко писмо, в което топло се сбогува с руския пазар с помощта на японската мъдрост. „Ако проблемът има решение, спрете да се тревожите, а ако няма решение, няма смисъл да се тревожите.“ Експертите отбелязват, че приемането на ситуацията е един от основните стълбове на националната култура на Страната на изгряващото слънце. Компанията продава автомобили в Русия повече от 15 години.

В прощално писмо представителите на Infiniti благодариха на всеки руснак за приноса им в развитието на тяхната марка. В допълнение, компанията отбеляза професионализма и неизчерпаемото положително отношение на руските служители, които са работили в представителствата на японската марка и успешно разпространяват културата на марката в целия медиен пазар на страната.

Компанията заяви, че повече от 15 години специалистите се опитват да зарадват клиентите с различни събития, както и сплотено преодоляваха всякакви кризи и дори пандемии. От Infiniti вярват, че руснаците ще чакат марката да се върне на пазара. В днешния имейл обаче компанията казва Sayōnara, което означава „сбогом“ на японски.

В края на октомври Министерството на промишлеността и търговията съобщи , че Nissan може да бъде премахнат от списъка на марките автомобили, внасяни в Русия чрез паралелен внос. Това обаче може да се случи, ако в Русия се създаде следпродажбено обслужване на японските автомобили.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.

Свързани новини