Отидете към основна версия

7 398 8

9 предавки за още един Mercedes

  • mercedes-benz-
  • cls-
  • скоростна кутия
Mercedes-Benz постепенно разширява гамата от модели, които са оборудвани с новата деветстепенна автоматична скоростна кутия. След като от Щутгарт пуснаха вариант на E-Klasse с деветстепенна трансмисия, сега със същата ще се предлага и обновения модел CLS. Последният ще се появи на бял свят през есента на следващата година.
 
На този етап Mercedes-Benz CLS разполага със седемстепенна автоматична скоростна кутия, а замяната и с новата трансмисия с девет предавки ще доведе до по-голяма икономичност, като това няма да попречи на динамиката на автомобила. Това твърдят специалистите от Щутгарт, които са особено горди с новата си трансмисия, която е собствено производство.
 
Както вече споменахме за първи път новата скоростна кутия на Mercedes-Benz беше представена с европейската версия на E350 BlueTec. Сега чрез новия CLS с нея ще могат да се облагодетелстват клиентите на марката зад Океана. Освен с по-плавна работа, новата трансмисия се характеризира и с това, че икономията на гориво се подобрява с около 0.5 литра на 100 километра пробег.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини