Отидете към основна версия

3 088 4

Skoda ще представи три нови модела до 2026 година

  • skoda-
  • karoq-
  • kodiaq

И трите коли ще бъдат електрически

Skoda обяви плановете си за следващите четири години и обяви, че ще представи три нови модела. Новината бе съобщена от изпълнителния директор на компанията Клаус Зелмер чрез Automotive News Europe. Трите модела ще бъдат изцяло на ток и ще се присъединят към стратегията на компанията за преминаване към изцяло електрически автомобили.

„До 2026 г. ще представим още три електрически модела и дори повече. Това е по-рано, отколкото обявихме преди “, коментира мениджъра, който подчерта, че първоначалното производството на нови електрически превозни средства бе планирано за 2030 г. Новите модели включват дват кросоувъра и компактен градски автомобил.

Най-големият модел, вероятно аналог на Kodiaq ще предлага седем места, докато по-малък кросоувър, вероятно с размерите на Karoq ще допълни гамата от електрически SUV-та на чешката марка. Третият модел ще бъде представител на компактните градски автомобили с цена под 25 хиляди евро.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини

  • Ето я новата Skoda Kodiaq

    Компанията Skoda работи върху смяната на поколенията на един от най-успешните си продукти: кросоувърът Kodiaq. Флагманският модел ще стане по-мощен и ...
    15.12.2022
    11 190
    9