Отидете към основна версия

5 747 5

Alfa Romeo и Zagato представиха единствено по рода си спортно купе

  • alfa romeo-
  • zagato-
  • giulia-
  • суперкар

Двувратият модел е направен на базата на Giulia

След като по-рано този месец от Alfa Romeo загатнаха за появата на изключително специален модел разработен заедно със Zagato, ето че сега виждаме и първите официални снимки от неговия дебют. Колата е направена в една единствена бройка на базата на Giulia Quadrifoglio и има за цел да отпразнува 100-годишнината на партньорството между Zagato и Alfa Romeo. Новият собственик на колата е германец, който може да се похвали с модели като SZ, 8C Competizione, както и няколко модела на Aston Martin, също доработени от Zagato.

Що се отнася до новия модел, то той е базиран на Giulia Quadrifolio с 2.9-литров бензинов шестак с мощност от 533 конски сили и максимален въртящ момент от 600 нютон метра. За разлика от седана, обаче, тук трансмисията е механична, като също се предава към четирите гуми.

Дизайнът на колата е вдъхновен от SZ, но силно модернизиран с големи отвори в предната броня и дълга предница. Страничната линия е максимално изчистена без дръжки на вратите, докато отзад виждаме голям дифузьор с тънки стопове по продължението на задната част. Завършек дава и стилен надпис Alfa Romeo, който стои в средата. Интериорът е познат от другите модели на Alfa със специални седалки изработени за точно тази модификация.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 26 гласа.

Свързани новини