Отидете към основна версия

22 247 64

Пет интересени факта за новия Москвич 3

  • москвич-
  • москвич 3-
  • русия-
  • jac

Колата пристига с богато базово оборудване, но с някои липси

Наскоро започна серийното производство на новия Москвич 3, а първите коли вече се появиха в някои избрани представителства. Заедно с тях се появиха и интересни факти за кросоувъра, който трябва да възроди славната марка от миналия век. Днес ще ви разкажем пет интересни решения за „джипа“ от Москва, които вероятно ще изненадат част от вас.

В руското возило всъщност няма руски елементи. Според местното издание autonews, новият Москвич 3 всъщност няма нито една руска част с изключение на системата ERA-GLONASS. Дори емблемите и всички означения по колата се правят в Китай, а колата пристига в Русия на части и само се сглобява там. От компанията казват, че това скоро ще бъде променено и китайският кросоувър ще се сглобява в Русия.

Въпреки студените условия в страната, Москвич 3 не се предлага с подгрев на седалките или волана, а причината за това е, че просто в Китай не се предлага подобна екстра за идентичния JAC JS4. От Москвич обещават това също да се промени и то в най-скоро време.

Въпреки, че липсва подгрев на седалките, новият кросоувър пристига с богато стандартно оборудване като сензор за светлина, електрически огледала и стъкла, старт-стоп бутон, климатроник, 10.25-инчов екран, парктроник и камера за задно виждане, шибедах и ESP.

Друг интересен факт за новия Москвич е, че той ще се предлага само в пет цвята. Това включват базовия бял вариант, който може да видите на една от снимките, червеният цвят, който също виждате, както и синьо, сиво и черно.

Въпреки, че моделът е създаден като масов автомобил, то от компанията смятат, че той ще се продава най-добре на таксиметровите компании и компаниите за споделено пътуване. Руснаците очакват именно корпоративния сегмент да наделее над частния.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 60 гласа.

Свързани новини