Отидете към основна версия

7 630 27

Новият Passat комби е по-дълъг и по-нисък

  • volkswagen-
  • passat-
  • комби-
  • b9

Известна с вътрешнозаводски индекс B9, иновацията ще се различава от настоящия модел основновно по размери

Фотошпиони успяха да запечатат с обективите си новото комби на VW Passat. Това тестово превозно средство все още е прикрито под каросерийните панели на настоящия модел, но ние разбира се, знаем, че това наистина е новият Passat B9.

Може би заради тъмния нюанс на прозорците на бялото комби или пък заради зимната обстановка, осигуряваща ярък контраст с черните прозорци и тапицерия на това тестово превозно средство, но комбито на Passat изглежда доста по-дълго, по-ниско и агресивно.

В интернет пространството отдавна се спекулира с информация, излязла от централата на компанията, според която моделът от следващо поколение ще бъде по-дълъг и по-широк, но с колко точно все още не е известно. Междуосието също е разтегнато и на тези изображения колата изглежда като елегантно, спортно комби с красиви пропорции.

Ще се промени ли това мнение, след като фалшивата маскировка бъде премахната? Тесните фарове на новия Passat няма да бъдат изцяло свързани с решетката, както е показано тук. Вместо това, тънка решетка, подобна на VW Golf , ще обхване оптиката а по-надолу няма да видите хоризонтално монтирани светлини. Отлепването на черната лента трябва да разкрие голяма долна решетка с извити нагоре ъгли. Казано по-просто, това ще бъде едно "усмихнато" комби.

Под опънатата кожа очакваме да намерим опции както за бензинови, така и за дизелови двигатели. Всъщност това вероятно ще бъде последният Passat, който предлага такива мотори, тъй като VW настоява упорито за цялостно преминаване към електрификацията. Вече видяхме шпионски снимки на същото комби от следващо поколение, което тества plug-in хибридно задвижване, лесно разпознаваемо по порта за зареждане, буквално стърчащ на предния калник.

Слуховете твърдят, че хибридния силов тракт ще съчетае 1.5-литров двигател с електрически мотор и голяма батерия, давайки на комбито Passat потенциален пробег само на електричество от 100 километра. Но това е непотвърдено към момента. Това, което е ясно е, че Passat-а с дълъг покрив – наричан на някои пазари Passat Variant ще се прави само в такава форма. Седанът изчезва, остана само комбито Passat.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.

Свързани новини