Отидете към основна версия

2 847 8

„Джиповете“ на Nissan минават на ток

  • nissan-
  • x-trail-
  • qashqai-
  • juke-
  • e-power

Juke, Qashqai и X-Trail ще получат електромотори от ново поколение 

През последните три години видяхме ново поколение на трите най-популярни кросоувъра на Nissan – Juke, Qashqai и X-Trail. Моделите ще останат актуални на пазара още поне няколко години, но при следващото им поколение ще видим изцяло електрически модели. Те ще разчитат на електромотори от ново поколение, които вероятно ще бъдат подобни на тези използвани при Renault.

Новината не е изненадваща с оглед на мерките, които европейските власти вече приеха, а също така не можем да кажем и че от Nissan не се подготвят за подобен преход с оглед на технологиите, които бяха внедрени в кросоувърите. При дебюта на Qashqai видяхме новото поколение система e-Power, която на практика превръща колите в електромобили с двигател, който се използва единствено за генератор, без да има директна връзка с колелата.

Първият модел, който ще видим ще бъде компактният Juke, последван от Qashqai, а последен ще дебютира и X-Trail. Вероятно и трите модела ще разчитат на платформата CMF, която се споделя от Renault. Nissan и Mitsubishi и вече дебютира при японската марка с дългоочаквания електромобил Ariya.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.

Свързани новини