Отидете към основна версия

5 330 7

Наследникът на A8 ще бъде най-мощното Audi правено някога

  • audi-
  • a8-
  • grandsphere-
  • e-tron

Колата ще дебютира догодина

Настоящото поколение на Audi A8 е на пазара от 2017 година и макар да видяхме фейслифт през 2021 година, германците вече се подготвят да ни покажат нов вариант на традиционната лимузина. Изглежда той всъщност няма да бъде толкова традиционен, тъй като ще бъде изцяло нов или поне така твърдят колегите ни от AutoCar. Все още не са засичани прототипи на наследника на A8 или поне не са разпознати, макар да се очаква да видим новия модел през 2024 година.

Според слуховете, това ще бъде най-мощното Audi правено до момента, надминавайки сегашния носител на тази титла – RS E-Tron GT със своите 637 конски сили. В същото време колата ще надмине и бензиновото RS6 Competition, което може да се похвали с 621 конски сили и 850 нютон метра. Очаква се новият модел да разполага с над 700 конски сили и над 960 нютон метра, за да се противопостави на EQS и i7 на другите два германски бранда.

Наследникът на A8 ще бъде базиран върху концепта Grandsphere и вероятно ще споделя голяма част от дизайна му, но с по-сдържан вид. През 2024 година A8 ще отпразнува своята 30-та годишнина, което също се очаква да бъде отбелязано подобаващо. Припомняме, че концептът Grandsphere разчита на 120кВтч батерия, която може и да бъде използвана в серийния модел. При концепта тя осигурява пробег от около 750 километра, които вероятно ще бъдат занижени при серийната кола.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 11 гласа.

Свързани новини