Отидете към основна версия

7 143 12

Mercedes пусна G-Klasse с 2.0-литров двигател

  • mercedes-
  • g-klasse-
  • g63-
  • porsche

Всъдеходът се продава само в Китай

Преди няколко дни ви разказахме за Porsche Cayenne с 1.9-литров дизелов двигател с четири цилиндъра. Докато конкретният екземпляр бе преработен и не се предлага от завода, то вероятно за някои ще е изненада, че друг „джип“ в този клас също се предлага с подобен двигател. Тук не говорим за Porsche, а за Mercedes и G-Klasse, която може да бъде поръчана още от завода с 2.0-литров двигател.

Версията е налична само за Китай и отново се завръща на пазара, след като бе спряна от производство през 20222 година, споделят от motor.ru. Всъдеходът предлага четирицилиндров двигател с 258 конски сили и максимален въртящ момент от 370, който се предава към четирите колела. Интересното е, че в този си вариант, кросоувърът харчи само 1.8 литра по-малко на 100 километра за разлика от мощния V8 с който сме свикнали да виждаме „гегата“.

Това, обаче не е основната причина поради която Mercedes предлага двигателя за китайския пазар. Разковничето се крие в данъците и другите такси, които собствениците на коли с по-големи двигатели трябва да плащат. Именно те са в основата на четирицилиндровата версия и нейния работен обем от 2000 кубика. Към момента няма информация тази модификация да достигне до Европа и вероятно това няма и да се случи.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.

Свързани новини