Отидете към основна версия

4 547 8

Ето я новата Toyota Land Cruiser

  • toyota-
  • land cruiser-
  • lexus gx

Кросоувърът ще е тясно обвързан с Lexus GX

Новото поколение на Toyota Land Cruiser е все по-близо и това бе потвъедено от първите официални снимки, които японската марка сподели в интернет. Кадрите, разбира се, не разкриват изцяло автомобила, но ни дават добър поглед над силуета му, който може и да ви изглежда доста познат.

Набор от снимки показва тъмния силует на новата Toyota Land Cruiser, позиращ до поколението FJ40 от 1960 г. Пропорциите на новия модел изглеждат много сходни с Lexus GX от 2024 г., което означава, че всъдеходите ще споделят основата си точно както своите предшественици.

Въпреки очевидната прилика с Lexus GX, новият Land Cruiser изглежда е с променени панели на каросерията, за да се разграничи от своя братовчет. Предната част е по-квадратна, като по-малките и по-ниско разположени фарове вероятно се сливат с радиаторната решетка. В задната част по-големите ретро задни светлини и изпъкналата броня подобно на предишните поколения Land Cruiser, добавяйки носталгичен привкус. Интериорът най-вероятно ще предлага конфигурация със седем места на три реда.

Очаква се Toyota Land Cruiser 2025 да споделя архитектурата TNGA-F върху рама с Lexus GX и различни други кросоувъри и пикапи на японския автомобилен производител. Интересно е, че ако съответства на дължината на GX 5.05 мрътс той ще бъде малко по-голям от дългия Land Cruiser J300. Все пак различният стил на предната и задната броня може да промени съответно тези размери.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.

Свързани новини