Отидете към основна версия

8 441 48

АвтоВАЗ ще произвежда основно "лади" с цена под 14 000 лв.

  • автоваз-
  • lada-
  • евтини коли

Броят на новите автомобили Lada, които ще са по-евтини от 700 000 рубли ще се увеличи на руския пазар. Шефът на АвтоВАЗ Максим Соколов заяви пред РИА Новости за намерението си да увеличи производството на най-достъпните модификации на моделите Lada. Той заяви, че цените на такива автомобили няма да се покачват и остават в рамките на 700 000 рубли, което по текущия обменен курс се равнява на малко под 14 000 лева. „Нашите клиенти са фокусирани върху закупуването на евтини автомобили и ние трябва да им предоставим такава възможност“, добави той.

Към днешна дата най-достъпният модел на АвтоВАЗ е Lada Granta. Цените за този седан започват от 692 300 рубли, лифтбекът струва от 722 300 рубли, хечбекът - от 778 500 рубли. Повдигната версия започва от 837 900 рубли, а спортната Drive Active - от 827 900 рубли. Изхождайки от заявлението на Соколов и от настоящите цени, може да се предположи, че АвтоВАЗ ще увеличи производството на най-евтините версии на Lada Granta.

В същото време ръководителят на АвтоВАЗ отбелязва нарастване на натиска от страна на световните доставчици. Те отказват да доставят и най-простите компоненти, които дори не са в настоящите списъци със санкции. „Ние вземаме трудни, но ефективни решения и по този начин предоставяме на руския пазар домашни, надеждни, силно локализирани и най-важното бюджетни автомобили“, подчерта той.

АвтоВАЗ възнамерява да предприеме всички възможни стъпки, за да запази сегашните цени на моделите Lada, а не да ги увеличава. „Чудеса, разбира се, не се случват и въпросът не е само в инфлационния ръст на цените, но преди всичко в обменния курс, но въпреки това в момента правим всичко възможно да минимизираме това въздействие“, цитира Соколов РИА Новости.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 33 гласа.

Свързани новини