Отидете към основна версия

10 816 23

Ето го новия евтин кросоувър на Skoda

  • skoda-
  • kamiq-
  • karoq-
  • kodiaq

Чехите представиха обновения Kamiq

Следвайки тийзърите от предходния месец и обещаната премиера на 1 август, Skoda представи обновената модификация на своя най-евтин кросоувър в Европа – Kamiq. Подобно на останалите модели от гамата на чехите, така и този следва познатия стайлинг на марката като е получил ново „лице“ с обновени светлини.

Дизайнерите са запазили конфигурацията с тънки дневни светлини в горната част и основни светлини в отделен модул под тях. Решетката е с различна форма, а под нея откриваме и ревизирани въздуховоди на долната част на бронята. Страничната линия е запазена като при предходния модел с промени единствено в джантите, където откриваме няколко нови дизайна.

Отзад можем да видим нови светлини, както и нови светлоотразители под тях. Дифузьорът в долната част на бронята също е нов, макар функционалната му роля да е спорна. Промените в интериора са минимални и включват обновен дисплей в централната част и обновени графики пред водача.

Гамата от двигатели е пренесена от моделите преди фейслифта, макар че сега се използват версиите evo2 на широко използваните TSI задвижващи агрегати. Базовият 1,0-литров TSI трицилиндров бензинов двигател генерира 94 к.с. и е съчетан само с 5-степенна механична трансмисия. Същият 1,0 TSI генерира и по-мощните 113 к.с. и предлага избор между 6-степенна механична и 7-степенна DSG. И накрая, флагманският 1,5-литров TSI четирицилиндров двигател генерира 148 к.си разполага с технологията ACT за деактивиране на цилиндрите, като също така се предлага с ръчна или автоматична трансмисия. Независимо от комбинацията от двигател и скоростна кутия, всички варианти на Kamiq са с предно предаване.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.

Свързани новини