Отидете към основна версия

5 767 13

Автомобил запали и потегли след... 83 години бездействие (ВИДЕО)

  • ретро автомобил-
  • dodge-
  • капсула на времето

В САЩ бе намерен стар Dodge, поизведен през далечната 1924 година, който се оказа в доста добро състояние. Колата стояла изоставена 83 години, като през това време не е била и грижливо съхранявана. На този автомобил беше посветено видео в YouTube канала Classic Car Rescue .

Авторите на видеото успяват да установят, че купето Dodge Series 116 е прибрано под навес през 1940 година и оттогава двигателят му не е пален. Изненадващо се оказва, че почти стогодишната кола е запазена доста добре.

Има много малко ръжда по каросерията на този Dodge от 1924 г., просто е било нужно да се почисти от прах и мръсотия. Вътрешната облицовка е без повреди - тапицерията на седалките и вратите е непокътната и има нужда само от химическо чистене.

Най-много обаче ни изненада двигателят на Dodge. След като е почистен и му сменено маслото и естествено автомобилът е зареден с ново гориво, колата запали. И не само това, но за първи път от 83 години колата успява да излезе сама и дори да се движи по пътя. Сега тази "капсула на времето" очаква пълна реставрация.

Dodge Series 116 се произвежда от 1922 до 1925 г. Автомобилът е оборудван с голям 3.5-литров четирицилиндров двигател с мощност 35 к.с. и е в състояние да развие 80 км/ч. Получава редки за онова време опции - ключалки на вратите, парно и прозорци, които се спускат. Вижте повече.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 34 гласа.

Свързани новини