Отидете към основна версия

32 023 21

Араби се фукат със суперкар с 5000 к.с.

  • devel-
  • sixteen

Инженерни шедьоври като Bugatti Veyron или Lamborghini Veneno явно се струват прекалено примитивни за изисканата арабска клиентела. Ако се съди по представения на салона в Дубай хиперкар Devel Sixteen, тънещите в разкош шейхове са надмогнали неудържимата си страст да позлатяват и инкрустират със скъпоценни камъни колите си и са решили да натрият носа на европейската конструкторска мисъл.



Devel Sixteen има 16-цилиндров 7.2-литров двигател с четири турбокомпресора и мощност 5 000 к.с. или така поне гласи табелата с техническите параметри. На хартия фантастичното возило ускорява до 96 км/ч за 1.8 секунди и развива 560 км/ч. Цената не се съобщава, но се очаква да съответства на гореописаните показатели - около 5 млн. дирхама или над 1 млн. евро.



Експерти и публика обаче отсега се отнасят с известна резервираност към арабския хиперкар. Проблемът е, че от Devel не съобщават никакви други подробности за Sixteen. На официалния сайт на компанията пък такъв проект изобщо не се споменава.



Според експерти е напълно възможно арабите просто да надуват мускули на домашното си автомобилно изложение, а под ефектната външност да няма реално съдържание. Ако Devel Sixteen все пак се окаже реален проект, може да се прогнозират интересни размествания в елита на световното автомобилостроене.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини