Отидете към основна версия

6 728 19

BMW, Audi или Mercedes – колко струват топ моделите на трите марки у нас? (БГ ЦЕНИ)

  • bmw-
  • mercedes-
  • audi-
  • a8-
  • 7 series-
  • s-klasse

7 Series, A8 или S-Klasse

През последните две години, трите най-големи германски премиум бранда обновиха своите флагмани в сегмента на луксозните лимузини и трите вече се предлагат на българския пазар. Моделите често могат да бъдат срещнати по българските улици и макар изборът на една от тях най-често да е сведен до лични предпочитания, то днес ще разгледаме как стои той от гледна точка на финансовото измерение и на какви цени се предлагат трите модела у нас.

Започвайки по азбучен ред с Audi, топ лимузината A8 се предлага със стартова цена от 224 423 лева за базов модел с бензинов двигател, като тази сума може да нарасне с около 7 хиляди лева ако изберете дългата база или пък да достигне до 273 222 лева за топ изпълнението S8. Разбира се, както и при другите марки, така и тук, оборудването също е от голямо значение и може да прибави няколко хиляди към крайната цена.

Продължавайки с BMW и тяхната актуална „седмица“, можем да видим, че базовият модел с дизелов двигател стартира от 220 600 лева или 238 350 лева за бензинов вариант с хибридно задвижване. Върховият M760e започва от 285 100 лева за базова модификация, без добавяне на екстри. Тук можем да отбележим, че освен ДВГ, баварците предлагат и идентична версия само на ток.

При Mercedes изглежда цените започват от най-високо, тъй като най-евтината S-Klasse струва 254 190 лева с дизелов двигател и удължено междуосие, докато най-евтиният бензинов мотор струва с 13 хиляди лева отгоре. Тук най-скъпата версия е S63 E Performance, която започва от 425 420 лева.

Длъжни сме да отбележим, че оборудването при трите бранда се различава при базовите модели и то също има голям принос към промяната в крайната цена.

Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 12 гласа.

Свързани новини