Отидете към основна версия

3 914 28

Toyota пуска серийна кола без механична връзка на волана и колелата

  • toyota-
  • lexus-
  • волан-
  • steer-by-wire

Тестовете при Lexus са били положителни

Toyota ще започне производството на иновативната си технология за управление Steer-By-Wire до края на 2024 г., след като вече успешно изпробва системата в Lexus RZ. Технологията беше показана за първи път на изцяло електрическия RZ миналата година и въпреки че продажбите на електрическия автомобил вече започнаха, в момента той се предлага само с традиционна система за завиване, тъй като автомобилният производител изглажда някои от проблемите на steer-by-wire. Една от най-големите промени, извършени от първите прототипи, е, че системата вече има 200-градусово предавателно число на кормилното управление, а не 150-градусово.

Журналисти от Autocar наскоро имаха възможност да изпробват актуализираната версия на системата и твърдят, че "новото предавателно число прави управлението по-малко нервно, като същевременно запазва маневреността при ниски скорости". Твърди се също, че промените, които Toyota е направила, улесняват значително движението на заден ход в сравнение с преди.

Твърди се, че Toyota е получила отзиви от стотици хора за кормилната уредба и че тя е проектирана така, че да отговаря на строгите изисквания на законодателството в Европа и Китай. Тя ще се предлага за първи път в Lexus RZ и Toyota bZ4X, а в бъдеще може да предлага актуализации на софтуера.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 14 гласа.

Свързани новини