Отидете към основна версия

4 101 18

Големите „джипове“ стават проблемни в Париж

  • париж-
  • джип-
  • център

Френската столица смята да въведе такса за спирането им в центъра

Париж се стреми да прогони големите SUV от центъра си, като увеличи таксите за паркиране на по-тежките автомобили във френската столица, и планира да проведе гласуване на гражданите по предложението в началото на следващата година. След като през септември забрани отдаването под наем на скутери след гласуване на гражданите, на 4 февруари Париж ще проведе местен референдум за "мястото на джиповете в столицата".

Тъй като „джиповете“ трудно могат да бъдат различени от другите модели, кметството иска да въведе по-високи такси за паркиране за автомобили с двигатели с вътрешно горене с тегло над 1,6 тона и за електромобили с тегло над два тона. За да се определи теглото на даден автомобил, скенерите ще разчитат регистрационния му номер, който се свързва с модела и теглото му.

"Трябва да намалим броя и размерите на автомобилите в града, затова ще подложим на гласуване въпроса колко място трябва да има за този тип превозни средства в Париж", заяви пред Reuters заместник-кметът Давид Белиар, еколог.

Под ръководството на кмета Ан Идалго Париж от години увеличава натиска върху шофьорите, като увеличава цените за паркиране и постепенно забранява дизеловите автомобили, като същевременно увеличава мрежата от велосипедни алеи в претоварената столица.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.

Свързани новини