Отидете към основна версия

6 066 8

Без V6 за третото поколение Superb

  • skoda-
  • superb-
  • volkswagen-
  • mqb

Новата генерация на най-голямата Skoda ще се прости с уникалната трансформираща се врата на багажника, твърди Auto Express. Според информация на британското списание инженерите на компанията са решили да се избавят от конструкцията с двустепенно отваряне, защото била прекалено тежка и скъпа за производство.

Третото поколение на Superb ще се различава съществено от предшественика си. Чешкият флагман ще получи по-стилен и строг дизайн със силно изразена странична линия и разтеглени фарове.



Автомобилът ще бъде построен на универсалната платформа MQB, която ще залегне и в основата на следващия Volkswagen Passat. Междуосието обаче ще бъде удължено, тъй като чехите ще се стремят към още по-просторен салон, отколкото в сегашния модел.

Сериозни промени предстоят и в моторната гама. От нея заради разхода си отпада върховият 3.6-литров V6. Двойното предаване обаче ще продължи да се предлага като опция. Пазарният дебют на Superb се очаква в средата на 2015 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Skoda представи всъдеходен Superb

    Чешката компания Skoda представи всъдеходен вариант на обновената версия на флагмана си Superb. Новата модификация се нарича Outdoor и се отличава ...
    22.01.2014
    7 565
    5