Отидете към основна версия

3 918 30

Собствениците на коли с ДВГ предпочитат хибриди пред изцяло електрически модели

  • honda-
  • cr-v-
  • хибрид-
  • електромобили

Проучване разкрива интересни резултати

Последните данни на S&P Global Mobility разкриват забележителна промяна в потребителските предпочитания на собствениците на автомобили в САЩ, разкривайки нарастваща склонност към използване на хибридни автомобили в сравнение с техните електрически аналози. Данните, обхващащи периода от януари до октомври 2023 г., показват, че 8,3% от домакинствата с бензинови автомобили са избрали традиционни или плъг-ин хибриди като заместители през този период. Забележително е, че през октомври тази цифра нараства до 9,9%, демонстрирайки значително увеличение от 3,8% спрямо същия месец на 2022 г. За разлика от това, само 5,7% от собствениците на бензинови автомобили са преминали към електрически превозни средства през октомври.

Различни фактори допринасят за тази зараждаща се тенденция, като финансовите съображения играят ключова роля при формирането на потребителския избор. Средната месечна вноска за нов бензинов автомобил в САЩ е регистрирана на стойност 675 долара, което е малко по-ниско от 670 долара за хибриден автомобил. В същото време хибридите с възможност за включване към електрическата мрежа са с по-висока средна месечна вноска - 798 долара, а електромобилите се очертават като най-скъпата опция със средна месечна вноска от 828 долара. Това подсказва, че потребителите, които се съобразяват с разходите, може би избират хибридите като по-достъпна и позната алтернатива, като се има предвид настоящата икономическа ситуация.

Сред популярните хибридни модели, които привличат собствениците на традиционни автомобили с вътрешно горене, са Honda CR-V Hybrid, Toyota RAV4 Hybrid и Honda Accord Hybrid. Не е изненада, че Tesla Model Y се очертава като предпочитан избор за електрифицирани превозни средства, събирайки 112 195 регистрации от януари до октомври. Въпреки че автомобилната индустрия несъмнено преминава към пълна електрификация, тенденцията потребителите да избират хибриди пред електрически автомобили показва премерен подход. Изглежда, че потребителите се ориентират към тази промяна предпазливо, вероятно водени от съображения като разходи, инфраструктура и обща познатост, което подчертава нюансираната еволюция в автомобилния пейзаж.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини