Отидете към основна версия

3 286 10

Първи снимки на най-новата Skoda

Elroq ще се появи до края на годината

Skoda загатва за предстоящото пускане на своя нов електрически кросоувър Elroq от известно време, но сега фотошпиони на AutoExpress успяха да го хванат в крачка . Това превозно средство трябва да направи своя дебют по-късно тази година, демонстрирайки ангажимента на Skoda да разшири присъствието си на пазара на електромобили. Новият модел е първия от четири изцяло нови електрически модела, които компанията има за цел да представи до 2026 г. Този амбициозен план включва пускането на електрическо комби, компактен електрически автомобил, подобен на Kamiq, и производствения модел на концептуалния Vision 7S. Elroq ще се позиционира точно под по-големия Enyaq, а с дължина от 4,5 м той е малко по-голям от Karoq. Дизайнът демонстрира къси надвеси както отпред, така и отзад, съчетани с дълго междуосие, за да се увеличи максимално вътрешното пространство.

Въпреки че тестовият автомобил е силно замаскиран, се забелязват някои дизайнерски елементи. Предната част се отличава с обтекаем дизайн на фаровете, които се сливат с радиаторната решетка, която вероятно ще бъде напълно закрита. Отвътре се очаква Elroq да почерпи вдъхновение от интериора на Enyaq, като вероятно ще разполага с адаптивни "дизайнерски комплекти" за промяна на материалите и цветовете на тапицерията. Той вероятно ще включва 13-инчовия дисплей на Enyaq, на който работи най-новата информационно-развлекателна система на Skoda.

Използвайки архитектурата MEB, Elroq вероятно ще предлага същите варианти на батерии като Enyaq, с налични 58kWh и 77kWh пакети. Клиентите могат да очакват избор между едномоторно задвижване на задните колела и двумоторно задвижване на всички колела за версиите от по-висок клас.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 7 гласа.

Свързани новини