Отидете към основна версия

1 027 9

Служители на Stellantis обявиха стачка

  • stellantis-
  • стачка-
  • служители

Тя ще се състои на 18 октомври

Stellantis, автомобилният конгломерат, е изправен пред заплаха от стачка от страна на металоработниците в Италия поради намаляването на нивата на производство. Профсъюзът FIM-CISL, представляващ работниците на Stellantis, обяви еднодневна стачка на 18 октомври в знак на протест срещу намаляването на производството.

Производството на компанията в Италия е значително засегнато, като оценките сочат 25% спад през 2024 г. в сравнение с предходната година. Този спад доведе до програми за отпуск на работниците и породи опасения за бъдещето на дейността на Stellantis в страната.

Stellantis си е поставила за цел да увеличи годишното си производство в Италия до 1 милион единици до края на десетилетието. Компанията обаче не успя да постигне тази цел, тъй като се сблъска с предизвикателства при поддържането на производствените нива на фона на слабото пазарно търсене.

Както Stellantis, така и профсъюзите се ангажират да намерят решения за справяне с предизвикателствата, пред които е изправена автомобилната индустрия в Италия. Компанията изрази готовност да си сътрудничи със синдикатите и италианското правителство за разработване на устойчиви стратегии за бъдещето.

Стачката на 18 октомври ще бъде сериозно изпитание за Stellantis, тъй като тя се опитва да се справи с тези предизвикателства и да гарантира дългосрочната жизнеспособност на дейността си в Италия.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини