Отидете към основна версия

2 269 3

Екимджиев: Бойко Борисов да се извини на вложителите в КТБ

  • ктб-
  • цесии-
  • екимджиев-
  • бойко борисов

В България правната норма не държи сметка на различни защитими конкуриращи се интереси, а се използва като бухалка или сатър

Изумен съм, че премиерът нарича опита на гражданите да спасят своите спестявания далавера при положение, че далавера е имало в предишните правителства, БНБ бездействаше 5 месеца и не започна изплащане на вложителите в КТБ. Мисля, че Бойко Борисов дължи извинение на вложителите в КТБ.
Това каза в студиото на “Още от деня” адвокат Михаил Екимджиев. Според него ще настъпи допълнителен юридически и финансов хаос, ако влезе в текстовете на закона за бюджет 2015 г. предложението, според което ще бъде дадена власт на синдика да решава дали да прави тези прихващания от цесиите, които вече са факт.
В България правната норма не държи сметка на различни защитими конкуриращи се интереси, а се използва като бухалка или сатър. Страхувам се, че ще се създаде текст на бюджета, който ще е дебалансиран, което е против правовата държава. Ще има бонуси, но ще загубим усета за правова държава, каза още Екимджиев.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини