Отидете към основна версия

2 264 5

Американците изпиха бирата в Куба

  • куба-
  • бира-
  • дефицит

Необичаен проблем възникна в Куба: заради наплива на туристи от САЩ в кубинските барове, кафенета и бензиностанции, се наблюдава остра липса на бира, пише британското издание The Guardian.

Това принуди най-големият местен производител на пенливата течност – Bucanero (предприятие с държавно участие), да започне строителството на нов завод, за да задоволи нарасналото търсене. По-рано компанията е внасяла 3 милиона каси бира от Доминиканската република. Миналата седмица беше подписан и договор между държавата Куба и пивовари за вноса на близо 30 милиона каси бира.

Туристопотокът в страната ще се увеличава. През миналата година тя е била посетена от 3.5 млн. души, което е със 17% повече в сравнение с година по-рано. При американските туристи ръстът е 77%. Близо 161 000 граждани на САЩ са посетили Куба и се очаква тенденцията на ръст да продължи с още по-силни темпове и през тази година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Пийте бира срещу Алцхаймер

    Шведските и финладнските учени са установили, че редовното пиене на бира забавя развитието на Алцхаймер. Резултатите са публикувани в списание Alco ...
    31.05.2016
    2 524
    3