Отидете към основна версия

1 323 6

Украйна няма пари за Евровизия

  • евровизия-
  • украйна-
  • пари

Провеждането на конкурса „Евровизия” за Украйна се превърна в мисия невъзможна. Това удоволствие страната едва ли би могла да си позволи, дори и при финансовата подкрепа на Европейският съюз за радио и телевизия.

Украинските власти гледаха на победата на Джамала като на триумф, но честта да бъде домакин следващата година се оказва не по джоба им. 442 млн. гривни (15.5 млн. EUR) е заделил Киев за организирането на конкурса, или три пъти повече от това, което отдели Азербайджан през 2012 г. Освен това, организаторите трябва да преминат през редица бюрократични спънки, а и при сегашните условия провеждането на конкурса в Украйна е малко вероятно.

В качеството си на организатор Европейският съюз за радио и телевизия е заявило, че ще окаже максимална финансова подкрепа.

В случай, че все пак конкурсът не се състои в Украйна, то тогава той трябва да се проведе във втория победител, която се оказва Русия. Според анализатори, това ще внесе още повече напрежение и в без това обтегнатите отношения между Киев и Москва.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Няма спонсор, няма революция

    "За следващата успешна революция в Уктрайна е необходим спонсор". Това заяви в коментар за Лента.ру президентът на Украинския атлантиче ...
    16.11.2016
    2 103
    8