Last news in Fakti

16 Ноември, 2016 20:26 2 095 8

Няма спонсор, няма революция

  • украйна-
  • майдан

Последният Майдан струвал на украинските олигарси минимум 200-300 хиляди долара

"За следващата успешна революция в Уктрайна е необходим спонсор". Това заяви в коментар за Лента.ру президентът на Украинския атлантически център Александр Охрименко.

"Последният Майдан струваше на украинските олигарси минимум 200-300 хиляди долара. По тази причина те не виждат днес никакви перспективи пред нови протести. Няма спонсор, няма революция", заключи Охрименко.

Масовите протести в центъра на Киев и другите големи градове на Украйна през зимата на 2013/2014 г. станаха причина за свалянето на президента Виктор Янукович и насилствена смяна на властта в бившата съветска република.

В края на септември един от лидерите на протестите заяви, че се готви нов Майдан. Според местни журналисти поводът щели да бъдат високите тарифи за комунални услуги в столицата. Съобщава се още, че обществени организации са закупили от 300 до 500 палатки, които ще се използват от протестиращите.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кроко

    0 0 Отговор
    ЕС що не спонсорира тоя път? Или хамериканците? Че това си е чисто демократично право: да искаш по-ниска такса смет и да не се гуши мафиота Кличко от боклука на столицата.

    Ако беше гей парад, щяха да го спонсорират, ама явно това искане не отговаря на ценносттите на еврогейските толерасти!
  • 2 Мара

    0 0 Отговор
    Само на Порошенко вилата в Испания е три пъти по-скъпа

    Коментиран от #3

  • 3 ром с БМВ

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Мара":

    Искаш да кажеш вилиТЕ, защото притежава 5 имота там, всеки от тях е над 2млн.€
  • 4 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    квото и да си говорят руските пропагандатори украина се измъкна от руския хомот и си тръгва по пътя на европеиска страна.процесите са необратими и такъв процес ще се случи рано или късно и в русия щото там европеиците са повече от азиатците макар че сега азиатците командват и мачкат хората с европеиска визия за русия!

    Коментиран от #5, #8

  • 5 РЕАЛНО ми писна от спама тук

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    А стига с тези НПО -клишета бе Стояне...Не ти ли омръзна да пишеш само лозунги-точно като комунистите навремето...Факт е,че всяка една революция е спонсорирана от някой-даже да се върнем много назад-дори и френската..Всяко едно въставане на народ идва след влагане на огромни суми пари от определени кръгове или държави-спрямо тяхният интерес в региона...Досега НЯМА успешна революция или въстание в цялата история на човечеството БЕЗ да е имало спонсори-факт.Даже и да погледнеш Спартак(едно от справедливите и най-масови въстания) приключва със разгром-просто няма спонсори...Така че е факт за Украйна,че само САЩ са наляли там над 5 милиарда долара-по думите на Виктория Нуланд,и незнайно още колко пари от месните олигарси...А това вече не е народната воля--а техника за платена смяна на властта,дори и с кръвта на платените индивиди--демек-това се нарича преврат!Тази схема на превратите,САЩ са я отработили до съваршенство-примери много(само в последните 5 години-над 11 цветни революции и арабски пролети)...и сега виждаме резултатите от тях--уникално тъмно бъдеще не само в държавите със преврати-а и за Европа...Та тъй троле-докато защитаваш американската меж.политика--ще те налазват все повече талибани със диви мераци....
  • 6 антрашпиц

    0 0 Отговор
    Че той си е комунист.Тез лозунги ги имаше и преди 10 ти ноември.Само един комунист може да получава заповеди от русия или запада респективно.Но сам да взема решения и да се противоставя няма как да стане......

    Коментиран от #7

  • 7 Тито

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "антрашпиц":

    Не пич,тоя не е комунист--той е либерал...която е най-страшната и отвратителна политическа форма на управление....Либералната идея е заплаха за всички политически идеи--най вече е заплаха за демокрацията.Много хора бъркат демокрацията с либералната диктатура-демокрацията не на свободният принцип на избор-а либералната идея е за налагането на ценности,които са решили самите либерали...--а това води до диктатура над масите....
  • 8 Трол

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    Пак направи форума рядък и кафяв!
Новини по държави: