Отидете към основна версия

14 766 16

Двойно поскъпване на биткойна

  • биткойн-
  • валута-
  • цена-
  • прогноза
Снимка: Shutterstock

В края на месец май цената на най-известната криптовалута – биткойна, премина психологичната граница от 2000 USD. Към момента редица анализатори смятат, че към края на годината може да се очакват нива от 4000 USD за 1 биткойн, прогнозира управителят на хедж фонда Global Investment Fund Advisors Bitcoin, Дейвид Мастерс.

Основната причина за скока на криптовалутата днес е това, че през април Япония я легализира. Към днешна дата на японската йена и корейския вон се падат 48.6% от всички борсови сделки. Не трябва да се пренебрега и фактът, че инвеститорите се страхуват от политическата нестабилност.

Именно криптовалутата е тази, която може да защити трейдърите от поредната финансова криза е мнението на Майк Мелъни от брокерската компания GoldSilver. Той припомня че през 2000 г. е имало криза на акциите и в сектора на недвижимите имоти. Днес акциите, облигациите и недвижимите имоти се намират в един от най-големите балони за цялата си история на съществуване. Когато балонът се пукне, за много ще има разрушителен характер.

Анализаторите предричат успех не само на биткойнът, но и на другите видове криптовалути. Към края на 2018 г. цифровата валута на основата на блокчейн протокола Ethereum може да надвиши капитализацията на биткойна. „В Ethereum виждаме далеч по-богата и сложна екосистема за разработчиците, която се развива много бързо. Това и доведе до побързият темп на поскъпване спрямо биткойнът”, обяснява Олаф Карлсон-Ви, управител на хедж-фонда Polychain Capital.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • За няколко биткойна повече

    Французинът Марк Карпелес пледира "невинен" пред съд в Токио на първото заседание по процеса срещу него за непрозрачни трансакции на вече фа ...
    11.07.2017
    1 553
    2