Отидете към основна версия

2 209 1

Шефът на НЕК влиза в БЕХ

  • петър илиев-
  • бех

С протоколно решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова се извършва промяна в ръководството на „Български енергиен холдинг“ ЕАД.

Енергийният министър упражнява правата на държавата и е едноличен собственик на капитала на холдинга. Съгласно решението, от поста член на съвета на директорите на БЕХ ЕАД е освободен г-н Константин Делисивков.

На него място е избран изпълнителният директор на „Националната електрическа компания“ ЕАД г-н Петър Илиев. Промените ще влязат в сила след вписване на решението в Търговския регистър.

Петър Илиев е завършил Техническия университет в столицата със специалност "Топло и ядрена енергетика". Работил е в "Топлофикация - София" близо 25 години, като е почнал от най-ниските нива и е стигнал до заместник-директор. Бил е енергетик и главен инженер в ТЕЦ "Земляне", заместник-директор в клон "Люлин" и в "Булгартрансгаз". След това дълго време работи и системата на НЕК на различни ръководни длъжности.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • До €330 млн. е глобата за БЕХ

    Глобата по делото на Европейската комисия срещу "Булгаргаз", "Булгартрансгаз" и Българския енергиен холдинг (БЕХ) може да достигне ...
    27.11.2017
    1 942
    0