Отидете към основна версия

7 455 30

Появява се конкурент на Airbus и Boeing

  • cr929-
  • самолет-
  • китай-
  • русия-
  • airbus-
  • boeing

Борба за пазари

През следващите 10 години ще станем свидетели на мощно развитие на авиационния сектор. Основните играчи до момента са европейската компания Airbus и американската Boeing. На сцената обаче излизат и Китай и Русия, които днес представиха прототип на нов голям пътнически самолет за междуконтинентални полети, който ще построят съвместно. Целта е чрез модела двете държави да навлязат като голям производител на самолети и да се доближат до Воеіng и Аіrbuѕ.

Моделът CR929 беше представен по време на най-голямото авиационно шоу – China Airshow, което се провежда за 12-ти пореден път в Китай от днес 6-ти до 11-ти ноември в Джухай. Състои се от първа, бизнес и икономична класа. Дължината на макета е 22 метра, а височината 6.5 метра. Широчината е 5.9 метра. Целта му е да даде по-ясна представа на потенциалните клиенти и бъдещите пътници предимствата на пътническите салони в трите класи. Пилотите и стюардесите също ще могат да се докоснат от удобствата на работните места.

Базовата версия СР929-600 в трикласна конфигурация ще може да превозва до 280 пътници на разстояние до 12 000 км. Самолетът ще има две модификации – с удължен фюзелаж (СК929-700) и с къс фюзелаж (СР929-500).

Плановете са тестовият полет на руско китайския модел пътнически самолет да бъде извършен през 2023 г.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини