Отидете към основна версия

7 834 34

„Илюшин” ще строи най-тежкия товарен самолет

  • ан-124-
  • илюшин-
  • самолет-
  • русия

Русия ще започне научноизследователска дейност по създаването му след 2025 г.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Компанията „Илюшин” подписа договор за разработването на свръхтежък товарен самолет, който да замести украинския Ан-124 „Руслан”, става ясно от годишния доклад на „Ил” АД. „Като част от работата по създаването на свръхтежки военни транспортни самолети е приключена подготвителната работна фаза за изпълнението на три от пети фази от разработването на проекта” се посочва в документа.

През 2018 г. „Илюшин” проучи начините по създаването на обещаваш авиационен комплекс на военната транспортна авиация. Също така от компанията продължават да изпълняват работите по усъвършенстването и продължаването на живота на Ан-124 като подменя двигателите с модел Д-18Т.

„В момента обсъждаме с министерството на отбраната как може да изглежда самолета, какви характеристики трябва да притежава и други. Има развитие в тази област. Но за да пристъпим към производството на този самолет ние ще можем едва след като съгласуваме всички тези въпроси с клиента”, каза президентът на ОАК Юрий Слюсар.

Вицепремиерът на Русия Юрий Борисов заяви, че страната ще пристъпи към научноизследователска работа по създаването на ново поколение свръхтежък товарен самолет след 2025 г., а именно след завършване на държавната програма, която обхваща периода 2018-2027 гг.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини