Отидете към основна версия

7 644 38

Откриват първия новоразработен рудник в България

  • рудник-
  • ада тепе-
  • крумовград-
  • дънди прешъс металс

Инвестицията е на стойност 160 млн. USD

На 23 август в Крумовград ще бъде открит първия новоразработен рудник в България през последните 40 години. Инвестицията на „Дънди Прешъс Металс” в „Ада тепе” е в размер на 160 млн. USD. Новият рудник ще разполага с най-модерни технологии. В него ще работят 250 души, което е изключително важно, като се има предвид, че регионът доскоро отчиташе висока безработица.

Създаденият от компанията фонд в размер на 5 млн. USD е допълнителен стимул за предприемачеството и ще спомогне за растежа на металургичния бизнес в района. Реализирането на даден проект в минния бранш е труден и изисква доста време – започва се с проучване, продължава се с добива и се приключва с рекултивацията.

На официалната церемония в петък ще присъстват премиерът Бойко Борисов, главният изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс” Рик Хаус, председателят на борда на директорите Джонатан Гудман и вицепрезидентът на компанията инж. д-р Илия Гърков, кметът на Крумовград Себихан Мехмед, президентът на Евромин Марк Раховидас.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.

Свързани новини