Отидете към основна версия

3 304 2

Обвиниха Zara в експлоатация на хора

  • експлоатация-
  • работа-
  • фабрика-
  • zara

Против една от най-големите търговски марки в света – Zara, са пуснати жалби с обвинение за прилагането на робски труд върху служители в заводите на компанията в Аржентина. От местната правозащитна организация Alameda съобщават, че в предприятията работят много имигранти, включително и деца, които шият дрехи при „крайно мизерни условия”. В случая става дума за една от фабриките на модния гигант, разположена в близост до Буенос Айрес, в която се шият дрехи от мъжката колекция.

„Открихме мъже и деца, които живеят при ужасни условия и без регистрация. На тях им се е налагало да работят по 13 часа на ден без прекъсване и по шест дни в седмицата. Те не разполагат с документи и са държани насила. Не са можели да напускат работното си място без разрешение”, обясняват от Държавната агенция по заетостта в Аржентина.

Това не е първият случай, в който към Zara се отправят обвинения в експлоатация на деца. От ръководството на бранда изразиха учудване и заявиха, че ще разследват случая.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини

  • Zara иска да се върне в Русия

    Испанската верига за дрехи Inditex, която притежава марките Zara и Bershka, очаква да възобнови дейността си в Русия при първа възможност. „Иска ...
    16.03.2022
    6 687
    25