Last news in Fakti

8 Април, 2013 17:45 3 296 2

Обвиниха Zara в експлоатация на хора

  • експлоатация-
  • работа-
  • фабрика-
  • zara

Против една от най-големите търговски марки в света – Zara, са пуснати жалби с обвинение за прилагането на робски труд върху служители в заводите на компанията в Аржентина. От местната правозащитна организация Alameda съобщават, че в предприятията работят много имигранти, включително и деца, които шият дрехи при „крайно мизерни условия”. В случая става дума за една от фабриките на модния гигант, разположена в близост до Буенос Айрес, в която се шият дрехи от мъжката колекция.

„Открихме мъже и деца, които живеят при ужасни условия и без регистрация. На тях им се е налагало да работят по 13 часа на ден без прекъсване и по шест дни в седмицата. Те не разполагат с документи и са държани насила. Не са можели да напускат работното си място без разрешение”, обясняват от Държавната агенция по заетостта в Аржентина.

Това не е първият случай, в който към Zara се отправят обвинения в експлоатация на деца. От ръководството на бранда изразиха учудване и заявиха, че ще разследват случая.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЗАРА

    2 0 Отговор
    Зара е еврейска!