Отидете към основна версия

4 730 13

Саудитска Арабия разкри нови газови находища

  • саудитска арабия-
  • петрол-
  • находища

Те се намират в централните, северните и източните региони

Снимка: Shutterstock

Саудитска Арабия обяви за откриването на няколко нови газови находища. Според министъра на енергетиката Абдулазиз бин Салман Ал Сауд находищата, собственост на Националната петролна компания Saudi Aramco, са направени в централните, северните и източните региони, както и в пясъчната пустиня Руб ал Хали, която заема южната трета на Арабския полуостров.

В находището за природен газ Шадун в централния регион на 180 км югоизточно от Рияд, дебитът на кладенеца е 27 милиона стандартни кубични фута на ден (31 800 кубични метра на час) в допълнение към 3300 барела кондензат, каза министърът. Дебитът на кладенеца Шехаб в Руб ал Хали се оценява на 31 милиона кубически фута на ден (36 500 кубични метра на час). Друг кладенец - Esh-Shurfa, разположен на 50 км от първия, произвежда 16,9 милиона стандартни кубични фута на ден (20 000 кубични метра на час).

В неконвенционалното газово находище Ум Ханасер в северния граничен регион, на 71 км югоизточно от град Арар, дебитът на кладенеца беше 2 милиона стандартни кубични фута на ден (2300 кубични метра на час) с 295 барела кондензат. Подобно находище Симна в Източна провинция, на 200 км югозападно от Дахран, се оценява на 5,8 милиона кубични фута (около 7000 кубически метра на час).

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 9 гласа.

Свързани новини