Отидете към основна версия

2 444 7

Мъск продаде акции на Tesla за рекордна сума

  • илон мъск-
  • tesla-
  • акции-
  • продажба

Това е станало при срива на акциите на компанията на 5 август

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Американският предприемач Илон Мъск продаде акции на Tesla за 6,88 млрд. USD, сочат данните на Комисията по ценните книжа на САЩ (SEC). Продажбата се е състояла миналия петък – 5 август, когато цената на акциите на Tesla се срина с 6,6%, а също и в понеделник – 8 август, когато беше регистрирано леко повишение от 0,8%, и във вторник – 9 август, когато отново се сринаха с 2,4%.

Уточнява се, че Мъск е продал 7,9 милиона акции на компанията. Експерти обясниха, че манипулациите с акциите на компанията са нормална практика. „Тук не трябва да се търси сложна предистория. Това е нормална практика, когато компаниите изкупуват обратно дяловете си, продават си дяловете, на тази база решават текущите си проблеми, включително финансови. Не виждам нищо свръхестествено в това", пояснява анализатор.

Мъск се нуждае от тези пари, за да реши доста практични проблеми. Въпреки това е трудно да се разбере какво точно е намислил милиардерът. „Мъск може да продължи да продава, но може и да спре. Може би той се нуждае от допълнителни средства, за да произведе пикап (Tesla Cybertruck), по който все още има работа. Може би мисли да направи нещо с космическата си програма“, гадаят анализатори.

Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.

Свързани новини