Last news in Fakti

11 Януари, 2023 16:11 3 407 3

Tesla на съседен на България пазар

  • tesla-
  • турция-
  • инвестиции

Турция разполага с много сериозна система за стимулиране на инвеститорите

Tesla на съседен на България пазар - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Производителят на електрически автомобили Tesla планира да навлезе на турския пазар, съобщи министърът на индустрията и технологиите на Турция Мустафа Варанк след преговори с ръководството на компанията в САЩ, отбелязвайки, че са установени добри отношения между турския лидер Реджеп Тайип Ердоган и изпълнителния директор на Tesla Илон Мъск.

„Tesla по-рано изрази интерес към инвестиции в Турция, включително в създаването на зарядни станции, но процесът се забави поради вътрешното развитие на компанията. Турция разполага с много сериозна система за стимулиране на инвеститорите, особено по отношение на научноизследователската и развойна дейност. Ние приветстваме инвестициите. За Tesla достъпът до пазара е важен, а инвестициите в технологиите и производството са важни за нас. Представили сме нашите предложения на В момента Tesla има доставчици от Турция“, каза турският министър.

Според съобщения в местните медии Tesla е създала юридическо дружество Tesla Motorlari в Турция. За генерален директор на представителството е назначен Кемал Гечер, който преди това е заемал длъжността генерален директор на Lufthansa в Турция и Ирак. Tesla планира да продаде четири модела Tesla в Турция: седан Model 3, лифтбек Model S, кросоувъри Model Y и Model X.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прокурорският син

    7 3 Отговор
    Иланчо нали щеше идва в БГ... Или се уплаши, че у Видин че го бием!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Макарон Отвесов

    0 2 Отговор
    Навсякъде ше я бием таз торба с л..на. Само да ни дойде тоя бузьо грязен.