Отидете към основна версия

6 220 47

В Русия се събират представители на над 130 държави

  • петербургски международен икономически форум-
  • русия-
  • новости-
  • икономика

Те ще участват в Петербургския международен икономически форум

От 14 до 17 юни Санкт Петербург е домакин на Международен икономически форум. В него до момента са заявили участие над 17 000 специалисти от над 130 държави.

Форумът е комуникационен инструмент между обществото и властта, който определя темпото и дълбочината на трансформациите, протичащи в страната, съобразявайки се с целите на националното развитие в контекста на глобалните геополитически промени.

„Форумът работи върху механизми за стратегическо развитие на държавата в сътрудничество с всички институции за развитие, региони на страната, НПО, обществени сдружения, медии и младежки организации“, казва Антон Кобяков, съветник на президента на Руската федерация.

На форума ще бъде представена национална киберфизическа платформа "Берлога". Това е проект на Агенцията за стратегически инициативи, Платформа NTI и Движение NTI Circle за масово въвличане на деца в технологично образование чрез мобилни игри. Република Башкортостан е пилотен регион за изпълнение на проекта. Разработчиците подчертават, че "Берлога"ще помогне за преподаването на програмиране на ученици, ще ги включи в работата на технологични кръгове и инженерни състезания.

Участниците и гостите на форума ще могат да тестват първата игра на платформата "Берлога"и да общуват с нейните разработчици.

На форума се предвижда също да бъдат подписани меморандуми за намерения за разработване и внедряване на Националната киберфизическа платформа с редица руски региони.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 59 гласа.

Свързани новини