Last news in Fakti
  Тема: Украйна

16 Юни, 2023 20:55 10 305 161

Путин с важен коментар за войната в Украйна

  • петербургски международен икономически форум-
  • владимир путин-
  • русия-
  • украйна-
  • война

Скоро Украйна изобщо ще спре да използва собствената си техника. Руската отбранителна индустрия е увеличила производството на военна продукция с 2,7 пъти

Путин с важен коментар за войната в Украйна - 1

"Войната в Украйна, в югоизточната част на Украйна, беше започната от украинския режим с подкрепата на техните западни партньори през 2014 г. Никой не се опитва да не говори за това на Запад. Но трябва да ви напомня: на северозапад срещу Донбас бяха използвани авиация, танкове, артилерия. Ами ако това не е война? Това е войната. И това продължи почти 9 години. И тогава нашите така наречени партньори, контрапартньори публично се отказаха от уреждането на ситуацията по мирен път. И това ни принуди да използваме въоръжените сили в опит да сложим край на тази война". Това каза руският президент Владимир Путин, след изказването си пред участниците на 26-тия Петербурски международен икономически форум, помолен да коментира информацията, че Украйна има още 60 000, може би дори повече, военнослужещи, обучени на Запад, и се подготвят за по-нататъшни действия.

"И ако някой се опитва да премести всичко от болната на здравата глава, то това са опити да го направи с неподходящи средства. Знаем как започна всичко", допълни Путин.

Още новини от Украйна

"Ние просто трябваше да използваме въоръжените сили, да признаем независимостта и след това да отговорим на искането на Донецката и Луганската република за приемане в Русия и след това да им предоставим военна помощ в опит да спрем тази въоръжена конфронтация. Това е първото", уточни президентът.

"Второ. Разбира се, ние виждаме, че западните страни полагат всички усилия Русия да претърпи поражение на бойното поле, стратегическо поражение, и правят всичко по силите си за това. Виждаме го много добре. Но ние сме си поставили определени задачи, свързани с денацификацията на тези територии, свързани с демилитаризацията", каза Путин.

"Колкото до демилитаризацията... В края на краищата вижте, скоро Украйна изобщо ще спре да използва собствената си техника, нищо не остана. Всичко, на което се бият и всичко, което използват, го носят отвън, но победата няма да е дълга. И нашата отбранителна индустрия увеличихме производството на военни продукти с 2,7 пъти през изминалата година, а за най-използваните военни боеприпаси - увеличението е 10 пъти и продължава да расте. Предприятията работят на две, три смени, а някои и денонощно. И това ни показва, че имаме много голяма граница на безопасност", допълни руският президент.

Що се касае до т.нар. контраофанзива: някъде украинските части успяват да стигнат до първата линия, някъде не успяват – не това е важното. Въпросът е, че те използват т.нар. стратегически резерви, които се състоят от няколко компонента. Първият от тях е предназначен да пробие отбраната, вторият - за да използва войски за осигуряване на територии, да се движи през територията. Не постигнаха целите си по нито един от двата пункта - това е важното", уточни Путин.

"Докато говорим сега, се прави нов опит за атака в т.нар. Времевско направление. В няколко сектора противникът се опитва да атакува със сили на няколко части, подкрепени от 5 танка. В посока Запорожие също с подкрепата на 2 танка и няколко бронирани машини се води битка. Мисля, че въоръжените сили на Украйна нямат шанс тук, няма да имат шанс. Както и в други посоки. Не се съмнявам", категоричен е руският президент.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 111 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    196 63 Отговор
    ,,Мисля, че въоръжените сили на Украйна нямат шанс тук, няма да имат шанс. Както и в други посоки. Не се съмнявам", категоричен е руският президент.,,
    Ние сме сигурни!!!
    Бог е с вас!

    Коментиран от #91

  • 2 Да, бе

    158 52 Отговор
    Некакви бълхи се мъчат да уморят мечока, а той горският от смях ще умре, евентуално...

    Коментиран от #42

  • 3 истината

    175 50 Отговор
    Украйна е бита карта . Руснаците само ги анихилират в месомелачката . В дадем момент живата сила ще свърши .

    Коментиран от #16

  • 4 ЦРУ

    40 148 Отговор
    Руските квази образувания станаха много преди 2014 още с войната срущу Грузия , окупаторската армия на Русия която по закон трябваше да се маха от Приднестровито, реално след ЕЛцин само Путин и неговите васали от бившия СССР като Иран , Турция Арабите Африканците Латиносите и най вече ИНдия и Китай който при мао Дзедун искаше да става съветска република , някога имаше иранска съветска република дори германка съветска република, пипалата на някогашната Монголска империя и ней наследни Златна ОРда с днешно наименование Раша пред пътя на световното унищожение е гигант като САЩ който е защитник на планетата от БРИКС и ШОС Евразисти и Ориенталци

    Коментиран от #7, #11, #20, #71, #141, #160

  • 5 ГАРГАМЕЛ

    138 32 Отговор
    Който е седнал с мечката мед да дели - не е прокопсал .

    Коментиран от #130

  • 6 Брей,

    137 19 Отговор
    Като как се случи да пуснат такава статия във Факти? Да не се обърна палачинката?
  • 7 Николета

    129 21 Отговор

    До коментар #4 от "ЦРУ":

    То и нато трябваше да се разпусне . И не трябваше да се разширява нито сантим . Ама видяхме какво стана .

    Коментиран от #12

  • 8 Регулатор

    48 142 Отговор
    Путлер... лъже бункерния дядо... Като ги изгонят ватенките от Украйна... тогава ще е истински забавно да го гледаш и слушаш... Русия ще изгуби тази война... Ще изгуби и ще се разпадне на отделни частни...

    Коментиран от #10, #85, #86

  • 9 украинците са артисти

    126 28 Отговор
    При посещението на делегация от Африка която се опитва да ги убеди за мирни преговори , бандерите пак надули сирените и гърмели с ПВО то за да сплашат гостите . Обаче изобщо не им се получило , само пълна излагация .

    Коментиран от #15, #70, #144

  • 10 Само питам

    137 30 Отговор

    До коментар #8 от "Регулатор":

    Руснаците са воювали за тая земя ! С монголите , с Литовците ,с Шведите , с поляците , с Австро Унгария . За Наполеон и Хитлер няма да говорим . Кравалите и сие какво търсят там ?

    Коментиран от #19, #21

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ЦРУ

    22 111 Отговор

    До коментар #7 от "Николета":

    именно НАТО който не трябваше да се раширява беше единствената причина за това Европа да успее да се отърве засега от военние аванюризъм на Путин към бившите съветски републики, така че по добре неразпуснат НАТО отколокто ядрена заплаха от Русия и Китай ,

    Коментиран от #18, #129

  • 13 100

    16 61 Отговор
    Ооо, вие Владо мъглата не го лизнаете? Ясно е какво ще говори, ма защо мисли, че някой ще му се върже.
  • 14 Хара Кири

    111 18 Отговор
    Украйна в момента не контраатакува , а изпълнява мисията на камикадзе терорист . Това и е отредено от западните и приятели .
  • 15 Така

    82 9 Отговор

    До коментар #9 от "украинците са артисти":

    Африканската мисия потвърди, че в Киев не е имало експлозии

    Членовете на африканската мисия не са чули експлозии или сирени в Киев, въпреки  обявената въздушна тревога и съобщенията на западни и украински медии за експлозии в града, каза представителят на президента на Република Южна Африка Винсент Магвеня.
    „Много е странно, че не чухме и не видяхме експлозията. Тук очевидно се разпространява умишлена дезинформация“, каза говорителят на южноафриканския президент Винсент Магвеня пред News
    Попитан дали оспорва съобщението, че са чути експлозии в Киев, докато южноафриканският президент е бил в града, той отговори:
    „Да, опровергавам го. Всички бяхме озадачени, когато ни върнаха в хотела и карахме по улиците, където хората продължиха нормалния си ден. Това е много странно и всъщност е умишлена дезинформация.”
    В същото време фалшификатът за експлозиите веднага беше подхванат от Ройтерс. Репортери съобщиха, че са станали свидетели на пристигането на африканска делегация в Киев, която се е укрила в хотел от опасност.
  • 16 нннн

    52 9 Отговор

    До коментар #3 от "истината":

    Лошото е, че има и полска, румънска..., не дай си Боже и българска жива (засега) сила...

    Коментиран от #120

  • 17 ЦРУ

    10 75 Отговор

    До коментар #11 от "Баце,":

    Че САЩ като защитник на планетата се вижда с просто око там където вирееше комунизъм днес много бурен е отсъпил за сметка на демократичните държави

    Коментиран от #25, #96, #104

  • 18 Николета

    89 17 Отговор

    До коментар #12 от "ЦРУ":

    Ако не беше шилосването от нато , тая война нямаше да я има . Кой организира преврата на Майдана 2014 година и свали законно избран президент и правителство ?

    Коментиран от #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ццц

    73 11 Отговор

    До коментар #4 от "ЦРУ":

    Иран , Турция Арабите Африканците Латиносите и най вече ИНдия и Китай. Само толкова ли го подкрепят? Баце, това което си изброил е около 85% от населението. Кой и от какво ни пази?

    Коментиран от #32, #35

  • 21 Един

    19 62 Отговор

    До коментар #10 от "Само питам":

    Тази земя е украинска. Тук като са воювали 5 века османците, трябва ли да се дадем на турчолята?

    Коментиран от #56, #63

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Майна

    52 10 Отговор
    Залужни, ..в неизвестност..
    Будаков го изкараха от ,, скривалище.то,, на щаба им , след като високоточни удар им наби бетонната плоча и ..
    В момента Ев Берлин , в,, специализирана ,, болница в изключително тежко състояние...
    Да си помислят дали ще имат сигурно ,,убежище,,..

    Коментиран от #26

  • 24 Калпазанин

    57 10 Отговор
    Язък за палетите доларе и военна техника, скоро май наистина няма да има кой да се бие в Украйна, скрабаджийниците ще са на далавера па и в тази голяма територия няма да има гмо говеда за макдоналдс
  • 25 свирчо

    51 8 Отговор

    До коментар #17 от "ЦРУ":

    Капитан планета на хилавите крачета , никога не е водил война сам самичък ! И можеш ли да ми кажеш една война дето е спечелил ?
    Аааааа... сетих се ! Срещу Гренада ..... ха ха ха .
  • 26 Майна

    20 4 Отговор

    До коментар #23 от "Майна":

    Буданов.., телефонът не може да ,,отрази,, това име
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ЦРУ

    17 67 Отговор

    До коментар #18 от "Николета":

    Какъв преврат през 2014 организиран от САЩ като отдавна изкочиха секретните документи за военните апетити на Москва към Киев още монго преди 2014, ама русофилите само 2014 сънуват на руско легълце

    Коментиран от #38, #125

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хахахаха

    11 56 Отговор
    Ами Путиньееее на украинците никакво оръжие не им остана и го носят отвън Путинье щот се стягат да влизат в НАТО, а там съветско железо не им трябва! За това Путинье украинците минаха на натовско оръжие. Ама ако мислиш, че вкарано отвън оръжие, не е украинско оръжие си в грешка! Хахахаха.
  • 32 ЦРУ

    13 58 Отговор

    До коментар #20 от "Ццц":

    Именно 85 % от население е оренталско и злобно към Запада само поради тази причина виждаш че САЩ сами толокови години ни отървават от азиатско оренталско владичество

    Коментиран от #126, #143, #154

  • 33 Мммммм

    9 21 Отговор
    Чуйте думите на чеченец, за руската война в Украйна и руската война в Чечня. Сериозни думи.

    Коментиран от #60

  • 34 За да намери верни отговори...

    17 43 Отговор
    ...човек трябва да си задава проати въпроси. Например:
    - Защо победената, тотално унищожена във ВСвойна Германия се възстанови и е четвърта икономическа сила в света, а победителят ссср още не може да се възстанови?

    Коментиран от #36, #39, #97

  • 35 Един

    10 39 Отговор

    До коментар #20 от "Ццц":

    Само Иран и С.Корея ги подкрепят твърдо. Индия много малко. Китай до някъде, но не признава Донецка и Луганска област за руски. Крим ноже. Не им даде и снаряди. Само малко, много, много под исканото.

    Коментиран от #48, #69, #76

  • 36 А защо победената, тотално

    14 27 Отговор

    До коментар #34 от "За да намери верни отговори...":

    разрушена и атомно бомбардирана Япония се възстанови и е трета икономическа сила?

    Коментиран от #43

  • 37 Майна

    46 5 Отговор
    На кои войски може да разчита НАТО...
    На поляците..
    Ами Беларус , Лукашенко каза- лесно става връзката по телефона.., веднага реагирам..
    На германците..??
    Да, базата Рамщайн, а..
    Ама е много ..близко..
    На кой..
    За директно участие да не коментираме..
    Досега Русия не е включила армията в пълен капацитет..
    Да не говорим, че имат потенциал за мобилизация 15 милиона..
    Вашингтон е наясно къде е ,, Адмирал Горшков,,..
    Аз незнам тия ,,дългоносци,, дето ще ,,властват,, над света явно са с тотално мозъчно затъмнение..

    Коментиран от #114

  • 38 Николета

    54 12 Отговор

    До коментар #28 от "ЦРУ":

    Кой стреля на Майдана ? Руснаците ли ? А и Тръмп и Кенеди сами потвърдиха че краварите са го организирали !
  • 39 Хахахаха

    13 47 Отговор

    До коментар #34 от "За да намери верни отговори...":

    Така е. Това го писах също отдавна. А тези думи излязоха от клип от устата на руснак! Човека показваше държавите Япония и Германия и ги сравни с Русия и попита, добре кой е победителя и кой победения? Какво е победила Русия, като държавата е в окаяно състояние, а само на няколко километра на изток се намира Япония (загубилата държава) със извънземни технологии! Хахахаха. Та думите са ти точни, бях ги писал на русофилите но те толкова не могат да мислят.

    Коментиран от #45

  • 40 Орех

    46 7 Отговор
    Днес официално заявиха,че украинската армия се е готвила цели10 години.Явн не за паради.
  • 41 Ццц

    66 10 Отговор

    До коментар #19 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Волните и свободолюбиви украинци сега са направо измамени. От основен газов коридор, износител на зърно, производител на ток и т.н., сега са разрушени, задлъжнели и намалели значително. Защо? Чак такава ли мечта им е влизането в НАТО? От раждането ли ги учат, че това е мисията на живота им? Не. Просто подкупиха и разложиха елита им, както правят навсякъде. А елита излъчва политици, в случая велики военни стратези и комици. В момента доволен ли си от състоянието на България? Имаш ли чувство за преспектива, развитие, законност, нещата, които искахме и вярвахме, че ще даде ЕС? Някой да ти помага? Слушаш само едни лозунги за свобода, а са те оставили да гниеш, защото тези, които те управляват са назначени за пионки в голямата игра, а на мество ниво са оставени да правят каквото искат. Всичко е толкова фалшиво, че взехме да говорим как беше по-добре нали? Защо?

    Коментиран от #68, #115, #116

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 нема начин

    40 8 Отговор

    До коментар #36 от "А защо победената, тотално":

    Да бе , и джапанките са вторите след краварите по външен дълг . И най големите им спонсори . 200 процента от БВП спрямо външния дълг .
  • 44 Скоро

    54 10 Отговор
    Целите на СВО ще бъдат постигнати... и задминати. Одеса ще бъде отново руска.
  • 45 Цялата истина

    56 12 Отговор

    До коментар #39 от "Хахахаха":

    Русия е победила с това че и сега е Велика сила , а Япония е окупирана държава !

    Коментиран от #59

  • 46 Чичо Тони

    51 8 Отговор

    До коментар #19 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Забрави да отбележиш, че Зеленски дойде на власт с обещанието да спре гражданската война в източните райони на Украйна и подписа Минските споразумения. След което го привикаха в Посолството и ...
  • 47 ухваик

    55 10 Отговор
    Браво на Владимир Путин един наистина забелижителен лидер. Човек отдаден за добруването на народа си, браво. За пореден път прави показно на целия свят как се прави. Скромен и без излишни емоции обяснява истинската ситуация такава каква то е. Укра фашистите и терористи от 2014 г. избиваха безнаказано жени и деца и 9 г лъгаха че искат мир, та се наложи да им наместят мозъците. А т.н. Запад дето направи майдана сам си призна че са лъгали през цялото време Русия и сега наливат пари и оръжия в марионетките си бандера фашисти но напразно. Добре е че Путин е добър и не е отмъстителен иначе до сега много западни псета щяха да са изпепелени.
  • 48 нищо не си разбрал

    40 6 Отговор

    До коментар #35 от "Един":

    Американците го казват . Новата антиамериканска ос е Русия ,Китай ,Индия ,Иран ..... Не е за подценяване и С Корея с един милион армия и ядрено оръжие .

    Коментиран от #55

  • 49 А бе

    9 53 Отговор
    Колко пъти ще публикувате лъжите на тоя психопат? Когато Украйна използва авиация, танкове и артилерия срещу неговите сепаратисти пратени на нейна територия, било война, а пък Русия като ги използва в друга държава, било СВО?!?

    Коментиран от #52, #53

  • 50 Реплика

    43 5 Отговор

    До коментар #19 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Про западният курс на Украина започва през 1994 г.със заем от МВФ,който се отпуска при определени условия за променив държавата.Украина не може да погасява задълженията си към МВФ и Янукович иска заем от Русия ,като са одобрени 15 милиарда долара,а са получени 3 милиарда.Това става в края на 2013 г.,в началото на 2014 г.следва Майдана и Янукович бяга от Украина,а две седмици след него е анексирането на Крим.И понеже пишете за суверенитет,а той е свързан и с ненамеса във вътрешната политика,то можете ли да обясните присъствието на Нюланд с курабийките на Майдана?
  • 51 сървайвър

    45 5 Отговор
    Първо - в Русия от 30 и повече години се строи капитализъм. Второ - в САЩ от времената на президента Клинтън се строи троцкизъм, а троцкизмът е версия на болшевизма. Трето - в ЕС се строи също троцкизъм, гарниран със зелен талибанизъм. Моля афганистанските талибани да ми простят, че ги сравнявам с такива радикали!
  • 52 истината

    39 3 Отговор

    До коментар #49 от "А бе":

    А не бе - швепс ! Забрави ли за Надежда Савченко ? Как бомбиха в Донбас с бял фосфор който е забранен .
  • 53 Ако беше война

    12 6 Отговор

    До коментар #49 от "А бе":

    Нямаше да могат да плащат по 3000 долара месечно на всички доброволца и контрактници и по 15 милиона рубли за загинал.

    Коментиран от #57

  • 54 Прост Анализ

    9 43 Отговор
    Джуджето се опитва да мисли и да споделя това!
    Заключението , е че и при двете дейности, му е тежко дори невъзможно да го прави! Неразбираеми и с нищо несвързани помежду си мисли. Явно го е налехнала отрано старческата деменция. Може пък да е и от ботокса, разправят, че рушал прогресивно мозъчните клетки, направо като тумор!?

    Коментиран от #61, #65

  • 55 Един

    8 41 Отговор

    До коментар #48 от "нищо не си разбрал":

    Я се поинтересувай дали Китай признава Крим, Луганска и Донецка област за руски и дали им дава много оръжие и после пиши за ос Русия-Китай. Щото някои говорят и за Кимерика - Китай и Америка. Щатите и ЕС са основните пазари на китайски стоки. Китайците няма да си загробят икономиката за кефа на Путлер. Да, сътрудничат с Русия в някои отношения, но в други не. Нещата не са еднозначни черно-бели.

    Коментиран от #58

  • 56 чети историята

    38 12 Отговор

    До коментар #21 от "Един":

    Когато Руснаците освобождават тия земи , там е имало само степи и сламени колиби . Да не говорим че държава Украйна изобщо не е имало . А даже Киев не е бил Украински . По някое време е съществувала държавата Жечпосполита , но това е Полско -Литовски съюз . Столицата и е Краков .

    Коментиран от #67

  • 57 добавка

    5 31 Отговор

    До коментар #53 от "Ако беше война":

    ... да така е... потвръждавам... а ако ги няма тези 15 000 000 рубли (представи си какво тролене те чака за да ги имаш някой ден...) , изплащат в натура, някой коч(18-20годишен), или товар кюмюр, или десетина чувала картофи... а ако жертвата е близък на някой влиятелен партиен член - НОВА бяла ЛАДА !!! Толкова струва един човешки живот в Рашата !!!

    Коментиран от #138

  • 58 много се бъркаш

    22 2 Отговор

    До коментар #55 от "Един":

    А подкрепя ли Китай Русия или не ? Всичко е въпрос на политика .

    Коментиран от #74

  • 59 Хахахаха

    10 38 Отговор

    До коментар #45 от "Цялата истина":

    А руснаците, които ходят във външни тоалетни и броят парите за да им остане за хляб, знаят ли че са велика сила? Хахахаха.

    Коментиран от #64, #150

  • 60 Мдааа

    5 11 Отговор

    До коментар #33 от "Мммммм":

    Браво за видеото!
  • 61 карай си каручката

    32 6 Отговор

    До коментар #54 от "Прост Анализ":

    Я стига професоре . Не си му на Путин изобщо на нивото . Нямаш и един процент от потенциала му .

    Коментиран от #77, #149

  • 62 Дааа

    5 27 Отговор
    Жужко с токчета ли беше?

    Коментиран от #66

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 мамул

    37 5 Отговор

    До коментар #59 от "Хахахаха":

    Като говориш за външните тоалетни , та да питам - как беше нарисувана България на картата на Европа ?

    Коментиран от #87

  • 65 Хахаха

    33 5 Отговор

    До коментар #54 от "Прост Анализ":

    „Що се отнася до Ширак, той беше човек с енциклопедични познания в пълния смисъл на думата. Руският лидер го нарече важна политическа фигура и добави, че веднъж го е попитал: „Защо американското ръководство се държи по този начин, като е толкова агресивно и толкова недалновидно в някои случаи?“ „Той (Ширак) ми отговори на руски: „Защото са нецивилизовани “, уточни Путин.

    Да бъдеш русофоб означава да се признаеш публично своето безкултурие и необразованост. Трай си, може и да се маскираш под малко културен.

    Коментиран от #72, #148

  • 66 евала бате

    18 3 Отговор

    До коментар #62 от "Дааа":

    Тебе никой не може задмина с розовите прашки .
  • 67 Един

    10 30 Отговор

    До коментар #56 от "чети историята":

    Чети ти. Като е имало само сламени колиби, руснаците от кого ги освобождават? Истинският наследник на Киевска Русия е Украйна, не Московията. Население от Украйна, преселило се на североизток и смесило се с фино-угри, различни номади и др. е в основата московска Русия. Русия нападна своите далечни корени. Все едно щатите да нападнат Англия. По-късно има етногенетични процеси, които оформят два сродни, но отделни народи.

    Коментиран от #81

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хихи

    31 2 Отговор

    До коментар #35 от "Един":

    Не е баш тъй. Гледам неква индийска медия в ютюб с милиони гледания. Ако видиш коментарите на индийчетата, а и на огромен брой азиатци отдолу свят ше ти се завие. Се едно са руснаци в СССР и прославят КПСС. Та толкоз за много слабата подкрепа.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Грогу

    31 3 Отговор

    До коментар #4 от "ЦРУ":

    Да ти имам защитника , който живее от войните , които пали по света . Ако русофобите искат да видят руските танкове в държавите си , нека пращат военни батальони в Окрайна.....ако толкова нямат акъл , но на какъв акъл да разчитаме от хора , които твърдят , че “Русия е само една бензиностанция с ракети"
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 100

    5 20 Отговор

    До коментар #58 от "много се бъркаш":

    Я кажи в какво и колко Китай подкрепи Русия?

    Коментиран от #75

  • 75 Тоя па

    18 1 Отговор

    До коментар #74 от "100":

    Матушката нема нужда от подкрепа.
  • 76 Б. Чуков

    18 0 Отговор

    До коментар #35 от "Един":

    "Китай е изцяло в подкрепа на Китай. Това е ясно на Запад...."
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Робе кравешки

    15 1 Отговор

    До коментар #70 от "Жоро":

    Прочети ЮА мисия какво казват в коментар 15
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 чети преди да пишеш

    21 2 Отговор

    До коментар #67 от "Един":

    На Тия земи са били Монголите , не османците .
    Монголско нашествие в Киевска Рус :
    Монголското нашествие в Рус е серия от инвазии на Монголската империя в териториите на къснофеодалните Руски княжества през периода 1237 – 1240 г.

    В резултат от нашествието загива значителна част от населението . Киев, Владимир, Суздал, Рязан, Твер, Чернигов и много други градове са разрушени.

    Коментиран от #95

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Към Путин

    18 3 Отговор

    До коментар #8 от "Регулатор":

    Знаем бе човек - не го обяснявай, но е добре че го напомняш. Атлантистите знаят също всичко това много добре

    Коментиран от #147

  • 86 Симпатизант

    24 5 Отговор

    До коментар #8 от "Регулатор":

    Давай Страна Огромная!
  • 87 Хахахаха

    11 26 Отговор

    До коментар #64 от "мамул":

    Понеже се знае, че в България живеят много руско подкрепящи които са любители на външните тоалетни, беше изрисувана като тоалетна.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Изумен

    7 6 Отговор
    Аз нищо не разбрах!

    Коментиран от #92

  • 90 Развеселен

    13 26 Отговор
    След тази реч на Путин вече ми е ясно, че човекът окончателно е превъртял!
    Според мен и той самият не разбира какво иска да каже, какво остава за другите!
    Горкият!

    Коментиран от #94

  • 91 Бате Гойко

    6 27 Отговор

    До коментар #1 от "Майна":

    За какъв Бог говориш?!? Путинова Русия е свързана със сатаната!!!

    Коментиран от #118

  • 92 Обяснител

    14 0 Отговор

    До коментар #89 от "Изумен":

    Как ще разбереш, като статията е "преведена" и написана точно с тази цел! Да не разбереш нищо!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Тъжен

    20 1 Отговор

    До коментар #90 от "Развеселен":

    Тази статия не е написана от Путин, а от някаква си Милена!!!
    Ако ти е мътно в главата след прочитането и, не се сърди на Путин.
  • 95 Един

    11 0 Отговор

    До коментар #81 от "чети преди да пишеш":

    Освен монголското нашествие, нищо друго ли не се е случило в историята? А монголските убийства въобще не са били толкова много. Не много повече от обичайните кланета през средновековието. Самите руски княжества преди монголското нашествие воюват по между си и има доста кланета на моменти. Монголското иго е било и над териториите на днешна Русия, не само над днешна Украйна.
  • 96 Панчаревската кметица

    12 1 Отговор

    До коментар #17 от "ЦРУ":

    ти биологични отпадъко наистина ли си толкова глуповат или по нареждане на дупенцето което мляскаш
  • 97 Украйнка на яхта в Созопол

    18 3 Отговор

    До коментар #34 от "За да намери верни отговори...":

    а защо всички съвременни лакей не скочиха за санкции за използването на ядрено оръжие срещу мирни градове
    това е правилният въпрос
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 ...

    4 16 Отговор
    тоя гном сериозно ли си мисли, че украинците правят контраофанзива с 2-5 танка? Доста е станал сенилен дядото.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 хахаха

    16 2 Отговор
    60 000 ... Русия има 1,3 милиона резерви без нужда от обучение ... кво НАТО братче..

    Коментиран от #108

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Един българин

    3 22 Отговор
    Путлер е терорист
  • 106 Али Турчинът

    2 7 Отговор

    До коментар #19 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Крим ваш...през дупките ти на ушите..
    Така трябва да се говори с вас.
    Лилави и демократи ..
  • 107 М.Едведев

    5 13 Отговор
    Ужас....., другарят Путин говори за война в Украйна, ще трябва да бъде вкаран в затвора поне за десет години !
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 костя капейкин

    3 11 Отговор

    До коментар #101 от "един въпрос":

    Аз съм прочел много руски книжки. За Гаврош и Козета. За Рамзан и козлетата... не моеш ма барна по руска литература!
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Готин американец или просто Киро

    11 1 Отговор

    До коментар #37 от "Майна":

    Скапаните евреи грБят навсякъде ...държат златото ни , тецовете и скоро и Аеца ...напаст божия са навсякъде по света...
  • 115 Почти ми дреме

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ццц":

    По точно не може да се опише
  • 116 Един

    5 26 Отговор

    До коментар #41 от "Ццц":

    Украинците ли са виновни, че Путлер ги нападна? Той им съсипа страната и икономиката, а не някой друг. Та ако трябва да мразят някой, него трябва да мразят украинците. За безперспективност, при соца беше много по-голяма. Милиони българи мечтаеха да емигрират.

    Коментиран от #135, #156

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Това са

    5 2 Отговор

    До коментар #16 от "нннн":

    наемни войски. "Нямат" нищо общо с редовните.
    Всеки по желание може да участва.
  • 121 Още малко

    10 4 Отговор

    До коментар #112 от "Един":

    Ще кажеш, че и македонците са отделен народ.

    Коментиран от #137

  • 122 БАНко

    15 1 Отговор
    НАЙ ПОСЛЕ !!! НАТООООООВЦИ ТРЯБВА ДА ИЗСЛУШВАТ И ДРУГАТА СТРАНА , ДА ЧУЯТ ИСТИНАТА !!!

    Коментиран от #124

  • 123 Наблюдател

    3 14 Отговор
    Руснаците по посолствата трябва да се редуцират до санитарния минимум, за да не връщат гадости.

    Коментиран от #136, #153

  • 124 Тихо бе

    2 15 Отговор

    До коментар #122 от "БАНко":

    Тоя що не казва ,защо бомбардира градовете .
  • 125 Ало, ало...

    9 1 Отговор

    До коментар #28 от "ЦРУ":

    Преврат истински, няма по точна дума и всеки направил си труда да почете малко за причините за тази война е наясно. ПРЕВРАТ 2014...
  • 126 Ало, ало...

    7 1 Отговор

    До коментар #32 от "ЦРУ":

    "Оренталско" а, и я ползваш два пъти тази дума??? Вече си ми ясен.
  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Целия свят е наясно с това

    11 2 Отговор
    Но на някои с евроатлантическите ценности не му е изгодно да го признае. Путин има право по закон подписан след втората световна война за нахлува и да унищожава фашизма. НАТО го знае това и официално не може да обяви война на така наречения агресор. Използва украйнците до последния от тях, както и лицемерна Европа, която подписа Минските споразумения и не ги спазва. Само заради алеята на ангелите и останалите мирни граждани избити в мирно време от бандеровците, украйнците са си заслужили съдбата. Зеленски следва да бъде съден за геноцид на собствения си народ, защото се продаде на Хамериканците за много пари. А те го излъгаха да върши това което искат с цената на много невинни жертви. Обикновените граждани - украйнци са жертва на своите алчни управляващи.
  • 129 Знайко

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "ЦРУ":

    Вече разбрах...ЦРУ=мозък , промит с разтвор от акота! ....ма ти от 100 кладенеца вода ще докараш, само да се направиш на симпатичен , контактен и информиран, но ние тук не сме студентки-първокурснички от Тервел на централния плаж във Варна!
  • 130 Знайко

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ГАРГАМЕЛ":

    Мечката и да има бълхи, като заспи зимата -бълхите умират от студа, така че това с бълхите е нещо СЕЗОННО да го кажем!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Чети

    9 1 Отговор
    Чл. 106 и чл. 107 от Устава или Хартата на ООН . В който пише, че Путин има право да преследва фашистите в голяма част от Европа. В страните които са били с Хитлер. И всички са подписали защото не искат ужасите на фашизма.

    Коментиран от #146

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Знайко

    9 3 Отговор

    До коментар #116 от "Един":

    Я само обясни, за какво са и на осраина толкова артилерия, ракетни нападателни системи, дронове и наемници+инструктори? Да стрелят по Бг ли? Майтап да си на мастото на Путин и да не реагираш! Те сами си разрушиха държавата! Може ли ти да спреш пенсиите на Крим, Донбас и Луганск за да умрат по-бързо и за по-сигурно да им спреш и водата и тока? Много жалостиви се извъдихте, щото не сте им сърбали попарата на тия интриганти! Призовавам хора , които не са срещали жив осраинец да не се изказват!

    Коментиран от #140, #145

  • 136 Баш Наблюдател

    5 2 Отговор

    До коментар #123 от "Наблюдател":

    хохалите в у.КРАЙ.на трябва да се редуцират до санитарния минимум, за да не връщат гадости.
  • 137 Един

    3 1 Отговор

    До коментар #121 от "Още малко":

    Македонците са различен случай. Там налагането на македонизма е ставало с чудовищно насилие. В Украйна какво насилие е имало? Руснаците ли са ги били да се пишат украинци?
  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Един

    2 7 Отговор

    До коментар #135 от "Знайко":

    Украйна започна да се въоръжава и да търси чужда помощ след като рашките им взеха Крим, Донецка и Луганска област. Не бъркай причина и следствие.

    Коментиран от #155

  • 141 Лицемер

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЦРУ":

    То пък САЩ се махат от някъде .
  • 142 Констатираща

    4 3 Отговор
    Тива си е самата истина, която е известна на всички отдавна. Няма как да се каже, че Путин преувеличава или лъже. Лъжата е в другата посока, която защитава враждебните интереси на престъпните общности, които отдавна си "точат зъбите" срещу Русия.
    Когато четем новините, трябва добре да отсяваме и систематизираме информацията, за да не бъдем манипулирани. Много ясно е кои новини са достоверни и кои са подвеждащи.
  • 143 Бежанци

    3 0 Отговор

    До коментар #32 от "ЦРУ":

    Набутани в Европа няма деца и жени само главорези . Някоя нощ ще те ,,спасят,,
  • 144 Констатираща

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "украинците са артисти":

    Какъвто е главния управител, такава е и нацията, иначе как ще го изберат и търпят?! Само, че много се хареса на определени държави, които използват качествата му, за да постигнат подмолните си цели.
  • 145 От Знаеща

    2 0 Отговор

    До коментар #135 от "Знайко":

    Возила съм се на колата на бесарабски българин - той караше постоянно със 120-150, като вземаше завоите без да намалява скоростта и само на две колела. Всичко в колата се обръщаше.😊
  • 146 СПРАВЕДЛИВ

    5 2 Отговор

    До коментар #132 от "Чети":

    Изглежда Русия пак ще спаси света от неонацизма.
  • 147 Констатираща

    3 1 Отговор

    До коментар #85 от "Към Путин":

    Те знаят, но са навити като грамофони да говорят друго, което е изгодно на ръководителите им.
  • 148 Констатираща

    5 1 Отговор

    До коментар #65 от "Хахаха":

    Като чета коментарите и от лични наблюдения, съм стигнала до извода, че всички, които са с русофобска, антикомунистическа и антисоциална нагласа, са и с доста арогантно поведение и изглежда лошо възпитание, както и при футболните запалянковци - сред сините има повече вандалски прояви. Интересно - трябва да си направим извод.
  • 149 СПРАВЕДЛИВ

    6 3 Отговор

    До коментар #61 от "карай си каручката":

    Не трябва да забравяме това:
    "Кат Русия няма втора
    тъй могъща на света -
    тя е нашата опора,
    тя е наш,та висота!
    Руска сила, руска воля,
    руска кръв и руска пот,
    ще избавят от неволя
    братски български народ."
    Кой го е написал и защо.
    Явно историята не лъже, както сега я преиначават и истината трябва да се знае.
  • 150 Констатираща

    4 1 Отговор

    До коментар #59 от "Хахахаха":

    Колко хора спят в кашони под стълбищата, мостовете, във входовете и т.н. в САЩ? Трябва да ги питаме дали са доволни от държавата си.
  • 151 От Знаеща

    6 0 Отговор
    Такива изказвания от рода на "ботокс", "токчета", и други подобни, говорят за завист, безпомощност и невъзпитание от страна на този който ги използва, както и подобни изказвания са присъщи само на хора с определена ориентация, което говори за умствената и културна характеристика на хората, които я поддържат.
  • 152 ССС

    2 0 Отговор
    всу е само измисления герб дугото е нато но бато го прави на салато ускрайна ще е блато
  • 153 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #123 от "Наблюдател":

    редуциран ти е мозъка
  • 154 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "ЦРУ":

    брей отърват те с по големия жендърията ти гръничи с простотия
  • 155 ССС

    1 0 Отговор

    До коментар #140 от "Един":

    а последствието е блато а следствието е че никога не е бил техен а и те горките са отцепници по неволя за това ги цепи западната върхушка и сащ за дефицита ще им скъсат ципа
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Тодор Живков

    1 0 Отговор
    Слава на Украйна !
    Бийте руските морди така,че
    да спрат да лъжат и мисъл
    да не им минава в главите да
    посегнат на България.
    Слава на героите !
  • 159 Скептик

    0 1 Отговор
    То НАТО с талибаните не можа да се справи, но сега авторитета им окончателно ще се срути. След като организираха пландемията и после подкрепа за фашистите в Украйна, вече на цял свят им стана ясно какво представляват и какво целят. Промяната е неизбежна. Дано се случи по-скоро!
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Иван

    0 0 Отговор
    Този е с болен мозък. Той забравя какво е говорил преди 1 ден, камоли преди 1 година и повече. Трябва да нямаш мозък да слушаш това джудже.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания