Отидете към основна версия

3 832 35

Путин говори на най-големия икономически форум

  • русия-
  • санкт петербург-
  • петербургски международен икономически форум

Пет тематични блока на Петербурския икономически форум, който ще се проведе между 14 и 17 юни

Снимка: ЕРА/БГНЕС

От днес до 17 юни Петербург ще е домакин на най-големия икономически форум. Тази година основната тема на Петербургският международен икономически форум (SPIEF) ще бъде „Суверенното развитие е в основата на един справедлив свят. Нека обединим усилията в името на бъдещите поколения. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, руският президент Владимир Путин определено ще говори на SPIEF.

В допълнение към основната бизнес програма, в кулоарите на форума традиционно ще се проведат следните събития: Регионален консултативен форум B20 (B20), Младежки икономически форум, Форум за МСП, Форум за безопасност на лекарствата, Креативен бизнес форум, Програма SPIEF Junior, бизнес закуски Сбербанк и фармацевтични компании.

Предвидени са и шест двустранни бизнес събития във формат на бизнес диалог с чуждестранни партньори от арабския свят, Латинска Америка, АСЕАН, Индия и Китай. Днес, по време на откриването на форума, ще бъде въведен нов формат на диалог между руския и чуждестранния бизнес.

Както съобщи Светлана Чупшева, генерален директор на Агенцията за стратегически инициативи (АСИ), в рамките на SPIEF се планира да бъдат представени сценарии и тенденции за развитие на Русия в глобален контекст до 2040 г. За първи път в рамките на форума новите руски региони - Донецка и Луганска народни републики, Запорожие и Херсонска област - ще представят свои проекти, демонстриращи инвестиционен и туристически потенциал.

Сред международните гости тази година форумът ще бъде посетен от президента на Алжир Абделмаджид Тебун, президента на Южна Осетия Алан Гаглоев, първия вицепремиер на Казахстан Роман Скляр, заместник-министъра на търговията и промишлеността на Катар Султан Рашед ал Хатер, министър на икономиката на Обединените арабски емирства Абдала ал-Мари. Пълният списък на чуждестранните гости все още не е обявен. Общо делегати от над 100 държави ще посетят форума.

Както каза губернаторът на Санкт Петербург Александър Беглов в града са взети допълнителни мерки за сигурност. Според него неразрешени полети на дронове над Санкт Петербург са невъзможни, органите на реда разполагат с всички технически средства за контрол.

В дните на форума е предвидена и културна програма за неговите участници в рамките на културния фестивал SPIEF „Петербургски сезони“: официален прием и концерт на класическа руска музика в Санкт Петербургската академична филхармония. Д.Д. Шостакович; „Руско-австрийски музикален диалог” с шедьоври на австрийската и руската музика: Моцарт, Шуберт, Рахманинов, Чайковски; изложба, посветена на музикалния самиздат в СССР; изпълнения на Chizh & So и "Django" с Алексей Поддубни на Дворцовия площад; третият ежегоден музикално-спортно-гастрономически фестивал „Кронщатски платна“, както и изложба-реконструкция "Теракотена армия. Безсмъртните воини на Китай".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 26 гласа.

Свързани новини